bonvita genieten van chocolade

Wanneer je liever geen dierlijke producten wilt eten of lactose-intolerant bent, maar tóch van chocolade wilt genieten biedt Bonvita een uitkomst. Zij voegen aan de cacao rijstmelk toe in plaats van koemelk.

Chocolade lekkernijen

image
image
image

Fair trade rietsuiker

Het mooie is dat je met Bonvita jezelf kan verwennen zonder dat je een zoet geraffineerd en ongezond tussendoortje aan het verorberen bent. In deze biologische chocolade producten zit zo min mogelijk suiker, veel minder dan in vergelijkbare merken. Wordt er wel suiker gebruikt? Dan is dit fairtrade rietsuiker.

Met de hand gehakt

Of kies voor de nieuwe vegan en lactosevrije chocoladereep gezoet met biologische rietsuiker. Belangrijk, want bij gangbare rietsuiker is er vaak sprake van mono-cultuur waarbij fors met chemicaliën gespoten wordt. Biologische rietsuiker zit in een wisselteelt plan en de bladeren van het twee meter hoge suikerriet worden voor de oogst niet afgebrand, maar met de hand eraf gehakt.

Ontdekkingsreis langs smaken

Bonvita chocolade is een ontdekkingsreis langs smaken en producten. Van de eenvoudige altijd lekkere rijstmelk chocolade, witte en pure tabletten zonder toevoegingen tot spannende smaken zoals ‘gember met cacao nibs’ of de smaak prikkelende ‘caramel & sea salt’ reep.

Rijstwafels met chocolade

Hoe bonvita Ooit begon

Bonvita is opgericht in de zomer van 1995 met als missie het verbeteren van de tussendoortjes in de natuurvoeding. In die tijd waren tussendoortjes op de markt gezond, maar niet altijd even lekker. Er werd een lijst samengesteld met populaire producten bij consumenten. Vervolgens werden de producten geanalyseerd en werd er per ingrediënt bekeken of er biologische alternatieven te vinden waren. Wanneer dit mogelijk was kon het proef-produceren beginnen! Na een uitgebreide proeverij bij vrienden en bekenden kon een begin gemaakt worden aan het Bonvita assortiment met biologische chocolade en snacks. Van rijstwafels tot candybars en van chocoladerepen tot koekjes. In de loop der jaren hebben de producten zich zo ontwikkeld dat ze grotendeels zijn samengesteld uit plantaardige ingrediënten. Veelal lactosevrij en altijd glutenvrij. 

Voor het goede doel

De cacao in de Bonvita producten is vanzelfsprekend biologisch en fair trade. Omdat de meeste cacao in de Bonvita chocolade afkomstig is uit de Dominicaanse Republiek, wil Bonvita ook iets terug doen voor dit land. Bij de aankoop van een Bonvita product ondersteun je dus ook een goed doel. De organisatie doneert een deel van de opbrengst via Internationale Kinderhulp Nederland (IKN) aan het Las Palmas kinderdorp op de Dominicaanse Republiek. Speciaal voor dit project heeft Bonvita de ‘Sweet heart chocolates’ ontwikkeld. Rijstmelk chocolaatjes in de vorm van een hartje. De opbrengst van de verkoop van dit product gaat rechtstreeks naar de aankoop van zonnecollectoren op het kinderdorp.

Chocolade recepten