28 mei 2019 column

Zo heb je geen smaakversterkers meer nodig

img

Als levensmiddelentechnoloog weet ik als geen ander hoe voeding bewerkt wordt tot gepatenteerde voedingsachtige knutsels die in de supermarkt liggen. Om een patent te verkrijgen worden er allerlei nieuwe bewerkingsmethodes en additieven gebruikt. Eigenlijk weten we vrij weinig over de gezondheidseffecten van deze veranderde voeding op de lange termijn. Het is dan ook een experiment met onze gezondheid.

Dit wetende kunt je besluiten of je aan dit experiment mee wil doen. Als je dit niet wil, dan is het belangrijk dat er voldoende alternatieven zijn. Deze alternatieven zijn dus zo min mogelijk bewerkt en biologisch. Ekoplaza streeft ernaar om nog meer alternatieven in de schappen te krijgen. Besef dat Ekoplaza alleen deze alternatieven kan aanbieden als er voldoende vraag naar is. Mijn missie is dan ook zoveel mogelijk mensen bewust te maken en het stimuleren van de consumentenvraag naar onbewerkte biologische producten.

Ekoplaza vindt dus alleen biologisch niet genoeg en streeft ook naar minder bewerkingen en toevoegingen. Het is de kunst om het breedste assortiment te hebben met de minste ingrediënten. Deze mooie intentie is de reden dat ik ambassadeur ben van Ekoplaza.

avatar

Ralph Moorman

Auteur de Hormoonfactor en levensmiddelentechnoloog

Gezondheidscoach Ralph Moorman studeerde Levensmiddelentechnologie aan de Wageningen Universiteit. Daarna specialiseerde hij zich in sport, voeding, hormonen en gezondheid en schreef hier diverse boeken over. Bij Ekoplaza vind je een aantal van zijn boeken, zoals ‘De Hormoonfactor’. Hierin legt hij zijn visie uit op de invloed van hormonen in het lichaam en hoe je ze onder meer via je voeding weer in balans kunt brengen.