08 mei 2019

Yes! Tips om katervrij te borrelen

img

Zo fijn! De dagen worden langer en de zon laat zich vaker zien. Wat is er nou lekkerder dan een warme dag afsluiten met een verfrissend drankje? Je kunt gaan voor bier of wijn maar, zeker op een doordeweekse dag, wil je soms liever iets zonder alcohol om een kater voor te zijn. Denk bijvoorbeeld aan kombucha, een gefermenteerde frisdrank met zoetzure smaak, of gemberbier. Maar je kunt natuurlijk ook zelf aan de slag.

We zetten lekkere, alcoholvrije en biologische drankjes voor je op een rij die je zelf in een handomdraai op de bar zet. Morgen fris weer op!

TIP: Citrusvruchten worden vaak behandeld met een chemisch product om de schil te laten glimmen. Door deze waxlaag kan de citroen niet ‘ademen’ en komt minder aroma vrij. Kies voor een biologische citroen limoen of sinaasappel. Dat is lekker voor je drankje én lekker voor de wereld!

Spritzer
Een spritzer is heerlijk verfrissend en perfect als je afkoeling nodig hebt. Je maakt ‘m makkelijk met sodawater, citroensap, gember en munt.
Bio boodschappenlijstje:

Afhankelijk van eigen smaak mix je 1 deel sodawater met citroensap, gember en munt. Gebruik ijsblokjes naar wens en een schijfje of schil van de citroen en/of sinaasappel om het helemaal af te maken!

Virgin Moscow Mule
De alcoholvrije variant van deze klassieker is heerlijk verfrissend! In plaats van wodka gebruik je ginger ale, samen met limoen munt en ijs. Genieten!
Bio boodschappenlijstje:

Halveer de limoen en pers het sap uit in een cocktailglas, voeg ijsblokjes toe en vul het glas aan met gemberbier. Voeg een schijfje limoen, eventueel wat vers fruit zoals bramen, en een takje verse munt toe.

Thai iced tea
Voor de liefhebbers van kruidige én zoete drankjes is de Thai Ice Tea een aanrader! Je kunt het verfrissende drankje zo sterk en zoet maken als je zelf wilt.
Bio boodschappenlijstje:

Breng het water aan de kook in een steelpan, haal de pan van het vuur en voeg de theezakjes, steranijs en kruidnagels toe. Laat dit 10 minuten trekken. Verwijder de theezakjes en kruiden, voeg suiker naar smaak toe en roer totdat alles volledig is gemengd. Laat de thee op kamertemperatuur komen, schenk een glas voor 2/3e vol en top af met de gecondenseerde melk die je er goed doorheen roert.

Citroenlimonade
Mmm, een heerlijk zuur-zoete limonade op een warme dag. Citroenlimonade maak je gemakkelijk met enkel citroensap en water of bruisend water. Door er gember bij te doen wordt hij ook nog een beetje pittig. Met biologische citroenen kun je de schil gebruiken voor extra smaak.

Proost!
Biologische producten zijn makkelijk te herkennen aan het Europees biologisch keurmerk (het groene ‘blaadje’), dat door Milieu Centraal is uitgeroepen tot topkeurmerk.