23 aug. 2023

Onze category manager Angela over de verse maaltijden van Marqt

img

Kant-en-klaar maaltijden hebben niet altijd de beste reputatie. De handig en snel te bereiden maaltijd is echter volop ontwikkeld en staat allang niet meer synoniem aan ongezond en smaakloos. Marqt bewijst dat snel, óók gezond en lekker kan!

Bij Marqt is het concept van de kant-en-klaar maaltijd naar een hoger niveau getild. Gezond, vers en echt eten zijn de sleutelwoorden. Category Manager Angela vertelt: "Wij gaan voor biologische producten en echte smaken. Marqt heeft een grote eigen keuken in Amsterdam waar de gerechten worden bereid door onze chef-koks. Hier werken we uitsluitend met verse ingrediënten van hoge kwaliteit. Dus geen pakjes, poedertjes of onnatuurlijke smaakstoffen. Maar smaakvolle kruiden vers van het land en gerechten boordevol verse groenten. De telers en leveranciers van Ekoplaza leveren ook de ingrediënten voor de verse maaltijden: zo weten we precies waar alles vandaan komt. Zo komen de gehaktballen van Lebon, de rookworst van Brandt & Levie en de melk in de roux en bechamelsaus van Weerribben Zuivel. Zo garanderen we een korte keten en hebben we volledige regie over de ingrediënten en smaak. De helft van de maaltijden zijn vega of vegan, waardoor er genoeg keuze is voor elke leefstijl."

Eten met het seizoen
Nederlanders eten steeds vaker kant-en-klaar of aan huis bezorgde maaltijden. De hoofdredenen daarvoor zijn geen tijd of geen zin om te koken. Gemak dus, maar dan moeten er wel smaakvolle gerechten zijn. Angela vervolgt: "Bij Marqt bewegen we met de seizoenen mee. Ieder seizoen worden er nieuwe maaltijden geïntroduceerd. De echte favorieten blijven, zoals de pasta bolognese en de groentelasagne, maar daarnaast zijn we constant bezig met innoveren. Zo zijn er onlangs Oosterse gerechten geïntroduceerd: van een Indonesische rendang tot een vegan Thaise gele curry."

Doordat de keten zo kort is kunnen ze in de Marqt keuken met echt verse producten werken. De soepen bijvoorbeeld: deze hebben de hele nacht op het vuur staan pruttelen en worden de volgende dag direct verpakt. Ze koken zoals je dat thuis ook zou dan, alleen dan in nét wat grotere pannen. 

Bekijk alle Marqt maaltijden