26 jul. 2023

Vanaf nu mogelijk: duurzame bezorging met de fiets

img

Ekoplaza maakt het mogelijk om biologische boodschappen met de fiets te laten thuisbezorgen. In de steden Utrecht, Amsterdam en Den Haag wordt hiervoor samengewerkt met de duurzame fietsbezorgers van Peddler. Zij bezorgen met elektrische bakfietsen. Die veroorzaken minder overlast dan bezorgbusjes en spelen nu al in op de emissievrije bezorging die in de toekomst verplicht wordt.

De dienst gaat van start in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Klanten kunnen via ekoplaza.nl kiezen voor thuisbezorging de volgende dag, zeven dagen per week in tijdsloten van twee uur. Marketingmanager Hans van Mierlo: "We hebben hier hoge verwachtingen van. Deze nieuwe service biedt veel keuze voor de consument, het is duurzaam en Peddler hanteert gunstige tarieven. Geen onnodige busjes door de stad, maar de fiets. De klant waardeert het." Klanten kunnen bij een bestelbedrag vanaf 30 euro kiezen voor bezorging per fiets. De bezorgkosten zijn 4,50.

Één bestelling, drie keer impact

1. Je draagt bij aan een betere wereld: door alleen al te kiezen voor biologische boodschappen
2. Je reduceert CO2 uitstoot: door je bestelling duurzaam te laten bezorgen met de fiets
3. Je simuleert verandering: lokaal en kleinschalig. Samen laten we zien dat het anders kan!


Eerste landelijke keten met Peddler
In 2022 was Ekoplaza de eerste landelijk werkende supermarktketen die een filiaal aansluit bij de duurzame bezorgservice Peddler. De pilot startte in Utrecht bij het Ekoplaza filiaal aan de Amsterdamsestraatweg. Van daaruit bezorgde Peddler via hun eigen platform de bestelde biologische boodschappen thuis in Utrecht en omgeving. De producten werden door het Ekoplaza team van Jisse Dijkstra ingepakt en dezelfde dag nog door de fietskoerier van Peddler lokaal bezorgd. De pilot bleek een succes, waarna de Peddler fietsbezorging als bezorgoptie is toegevoegd op ekoplaza.nl in de steden Amsterdam, Utrecht en Den Haag.