29 aug. 2016 nieuws

Terugblik op rio

img

De sportzomer is grotendeels voorbij, met natuurlijk als fantastisch hoogtepunt de Olympische Spelen in Rio. Naast bijzondere sportieve prestaties was er voor ons als Ekoplaza nog een extra reden om de Spelen op de voet te volgen. Een aantal Olympische sporters zijn ambassadeurs van Ekoplaza en zij worden door ons gesponsord. Dat zijn zwemmer Sebastiaan Verschuren, roeier Mitchel Steenman, hockeyster Ellen Hoog en natuurlijk windsurfer Dorian van Rijsselberghe.

Als Ekoplaza zorgen wij er onder andere voor dat deze sporters op voedingsgebied een ideale voorbereiding kunnen doormaken door hen te voorzien van biologische voeding. Goede voeding is natuurlijk onmisbaar als brandstof en om je lichaam de goede voedingsstoffen te bieden voor een optimaal herstel. We zijn dan ook erg blij dat we als Ekoplaza een steentje bij hebben kunnen dragen aan de prestaties van deze toppers!

Bio als basis
De sporters geven aan dat goede, biologische voeding voor hun een grote rol speelt. Ellen Hoog: "Sinds een aantal jaar kies ik mijn producten zeer bewust uit en ik ben er zeker van dat dit een positieve bijdrage heeft geleverd aan mijn fitheid." 

Ook windsurfer Dorian maakt hierin een bewuste keuze: "Voeding is superbelangrijk, niet alleen in voorbereiding, maar altijd! Ik let altijd op wat ik eet. Gezond eten, biologische voedinge, geen rommel in mijn lijf. Omdat ik denk en weet dat je lijf het hier beter door doet." Daarom eet het gehele team van Dorian biologisch, ook tijdens de Spelen werd er biologisch voor hen gekookt.

Dorian: Ik ben opgevoed met biologische voeding en ik wil niet anders!

Afgelopen weekend was Erik Does, algemeen directeur van Ekoplaza, aanwezig bij de huldiging van Dorian op Texel. "Het is heel bijzonder om een huldiging bij te wonen, zeker van een jongen als Dorian, die zoveel meer is dan een topsporter. Ik vind het geweldig om te zien hoe gemakkelijk hij omgaat met alle aandacht en tegelijkertijd ook de betrokkenheid toont om aandacht te vragen voor zaken als de plastic soup en biologische voeding." 

De windsurfer werd ook nog uitgeroepen tot ereburger van het eiland. Na de huldiging mocht hij een greep doen in de Goodiebag van Ekoplaza. Wat hij er als eerste uit pakte? Onze nieuwe pindakaas! Die gaat zeker mee naar zijn huis in Amerika, want zoals hij zelf zegt: "Een goede pindakaas, is 'hard to get'. Dat lijkt ons een mooie basis voor de volgende Spelen!