08 sep. 2020 nieuws

Samenwerking Ekoplaza en Dille & Kamille

img

Ekoplaza en Dille & Kamille gaan samenwerken. Het doel hiervan is om, vanuit een gedeeld gedachtegoed, meer mensen te inspireren om bewust en duurzaam van het leven te genieten. De pilot start begin september in 4 Ekoplaza-winkels: hier vindt de klant een 'mini Dille & Kamille' met keukenartikelen gemaakt van natuurlijke materialen, onder de noemer 'Op weg naar een plasticvrije keuken'.

Gedeeld gedachtegoed
Een dergelijke samenwerking, met een winkelketen zoals Dille & Kamille geïntegreerd in Ekoplaza-winkels is volledig nieuw. Ekoplaza formulemanager Geert-Jan Smits: "Wij willen graag dat klanten blij worden van boodschappen doen in onze winkels. Blij van onze lekkere biologische producten én van de wetenschap dat je, door die te kopen, bijdraagt aan een betere wereld. De Dille & Kamille-artikelen zijn hierop een perfecte aanvulling." Ook voor Dille & Kamille is dit een mooie uitbreiding op hun 35 verkooppunten. "We delen dezelfde idealen," licht Algemeen Directeur Hans Geels toe. "Zowel Dille & Kamille als Ekoplaza willen mensen inspireren om bewust en duurzaam te genieten van het leven en deze samenwerking versterkt onze gezamenlijke boodschap. Onze handige keukenspullen maken het nog makkelijker om, met de ingrediënten van Ekoplaza, te genieten van heerlijk, duurzaam en gezond eten. Én om de hoeveelheid plastic in je keuken te verminderen. Alle beetjes helpen!"

Samen op weg naar een plasticvrije keuken
In een losstaand meubel, door Dille & Kamille ontwikkeld in de herkenbare eigen stijl, vindt de Ekoplaza-klant ruim 30 artikelen, van typische keukenhulpjes als pollepels en dunschillers, tot theedoeken en ovenwanten. "Wij kiezen altijd voor natuurlijke, hernieuwbare materialen," aldus Geels. "Vanwege de duurzaamheid, maar ook omdat ze zo mooi zijn en fijn om te gebruiken. Dit zijn stuk voor stuk echte Dille-favorieten. Neem bijvoorbeeld ons bijenwasdoek: een praktisch en duurzaam alternatief voor plastic of aluminium folie."

Pilot in 4 winkels, plannen voor uitbreiding
De samenwerking start in 4 Ekoplaza-filialen, te weten in Amsterdam, Den Bosch, Den Haag en Tilburg. Hans Geels is uiteraard benieuwd naar deze pilot. "Uiteraard zullen Dille & Kamille en Ekoplaza de resultaten zorgvuldig evalueren, maar we hebben er veel vertrouwen in: we hopen de samenwerking in 2021 geleidelijk uit te kunnen breiden." Ook Geert-Jan Smits is vol vertrouwen: "We gaan ervan uit dat dit de start is van een mooie samenwerking!"