22 mei 2017 lokaal

Rina van der Stok, eigenaar 75ste Ekoplaza!

img

Even voorstellen: Rina van der Stok, eigenaar 75ste Ekoplaza

Het is feest: DE 75ste WINKEL IS GEOPEND!
Met de opening van de 75ste Ekoplaza in Rotterdam is Rina nu eigenaar van vier winkels, waarvan één in Delft. Druk genoeg zou je denken. Toch zit Rina in het bestuur van stichting BuytenDelft: “Aan de rand van de stad, in het groene hart, staat een stadsboerderij met waterspeeltuin.

“Kennis van de biologische leefstijl is belangrijk. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een product. Die kennis vind je ook bij Ekoplaza." 

Sinds de zomer van 2015 geeft BuytenDelft hier invulling aan omdat de gemeente de locatie wilde afstoten. Hier verbinden we het platteland met de stad, laten mensen kennismaken met biologische producten en tonen hoe ze zelf kunt bijdragen aan een duurzamer leven. Kinderen zien van dichtbij hoe dieren zich gedragen in een natuurlijkere omgeving. Ook doen we aan boerderijeducatie en serveren biologische producten in het restaurant; een duurzaam gebouwd pand van stro, leem en tweedehandsmaterialen. Behalve dieren aaien, kunnen kinderen spetteren in de waterspeeltuin of meedoen aan leuke activiteiten als hutten bouwen en broodjes roosteren bij de vuurplaats. Als voorbeeldfunctie willen wij laten zien dat gezond leven zo dicht bij de natuur vooral leuk, niet ingewikkeld en heel erg lekker kan zijn."

Kennis van de biologische leefstijl is belangrijk. Er komt zoveel meer bij kijken dan alleen een product. Die kennis vind je ook bij Ekoplaza. We gaan voor de meest duurzame keuze en volgen de nieuwe ontwikkelingen op de voet, bijvoorbeeld in verpakkingen. Qua gezondheidszorg werken we samen met bijvoorbeeld het Diabetesfonds in de ‘Lekker zonder suiker’-campagne. Winkelmedewerkers hebben specialistische kennis van biologische producten, weten hoe je die kunt gebruiken en hoe je ze kunt inpassen in een gezonde leefstijl. Ons assortiment is enorm gevarieerd en elk product heeft zijn eigen verhaal. Wij weten precies wat in onze kant-en-klaar maaltijden zit, omdat we die zelf bereiden van eerlijke ingrediënten. Bovendien voorkomen we zo verspilling. In verhouding met grootgrutters zijn onze leveranciers klein. Daarom kennen wij bijna alle leveranciers persoonlijk, zoals de bakker. Dankzij regelmatige bedrijfsbezoeken zien we hoe hij zijn eigen desemcultuur maakt en daar heerlijke broden van bakt, waar hij met recht trots op is. Onze kennis en al die lekkere producten willen we tijdens de LKKRDR weken met jou delen. En omdat mijn winkel de 75ste in Nederland is, zijn 75 veel gekochte producten blijvend in prijs verlaagd. We zijn trots op onze groei en we willen jou daarvan ook mee laten genieten!”

En wat is er LKKRDR volgens Rina?

“De volle yoghurt van Zuiver Zuivel. Gemaakt van Nederlandse biodynamische volle melk en originele yoghurtculturen. Inclusief Vogelbescherming Nederland-logo omdat de boeren zich inzetten voor het behoud van boerenlandvogels. Hiermee maak ik échte hangop met aardbeien.”

Zie hier het recept! Op 17 en 18 juni kun je BuytenDelft beleven. Check www.BuytenDelft.nl.