20 mei 2022

Onderzoek wijst uit dat de klant van Ekoplaza een gezonde leefstijl heeft

img

Wij vinden het belangrijk om onze klanten te stimuleren in een gezonde leefstijl en willen hen daarbij helpen door ons aanbod. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en zorgen voor pure, echte producten en een groot assortiment in bijvoorbeeld vleesvervangers. Onlangs hebben we een onderzoek gehouden onder onze klanten om te kijken of we hierin slagen en wat we nog kunnen verbeteren.

De resultaten stemmen hoopvol en geven ons handvatten om nóg betere keuzes te maken. De klanten van Ekoplaza hebben een gezondere leefstijl dan gemiddeld: ze roken minder, drinken minder frequent alcohol, sporten meer en hebben vaker een gezond gewicht. Ook voelen ze zich gezonder dan de gemiddelde Nederlandse bevolking. Door de jaren heen hebben Ekoplazaklanten een (nog) gezondere leefstijl ontwikkeld. 

De belangrijkste reden waarom Ekoplazaklanten biologische voeding kiezen is dat deze is geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Ze vinden dat de keuze aan bioproducten bij Ekoplaza veel groter is dan in de reguliere supermarkt. Ook kunnen ze zich het meest vinden in de stelling dat Ekoplaza veel meer streeft naar een duurzame en eerlijke keten van boer tot consument dan reguliere supermarkten. 

Ekoplaza zou de klanten nog beter van dienst kunnen zijn door nog meer bezig te zijn met gezondheid, door bijvoorbeeld verlaging van de hoeveelheid zout en suikers in producten. Ook hebben klanten de wens dat er meer gezonde producten in de aanbieding zouden zijn. Deze twee punten werden aangemerkt als meest belangrijk. Wij nemen deze aanbevelingen zeker mee in onze keuzes, zodat we in de toekomst nog beter uit de bus komen!