17 jul. 2019 lokaal

Met Ekoplaza verder groeien en verduurzamen

img

Vorig jaar nam Ekoplaza 25 winkels van branchegenoot Natuurwinkel over. Als eerste heropenden Lemmer en Emmen als Ekoplaza. In de komende periode volgen meer Natuurwinkels hun voorbeeld en verstevigt Ekoplaza haar rol als grootste biologische supermarktketen van Nederland. Winkelier Marije Zanstra (27) van Ekoplaza Lemmer: “Om verder te groeien en te verduurzamen is dit voor mij de juiste beslissing geweest.”

Een biologische leefstijl is Marije met de paplepel ingegoten: “Mijn ouders waren eigenaar van Natuurwinkel Drachten, sinds kort ook heropend als Ekoplaza. Ik eet dus mijn hele leven al biologisch, ben ermee opgegroeid. Ik werkte zo’n 5 jaar in hun winkel toen ik besloot een horecaopleiding te volgen. Eenmaal als gastvrouw werkzaam kwam ik erachter dat deze sector toch niet mijn ding was. Terug in de winkel, vond ik het werk steeds interessanter. Om verder te groeien volgde ik een deeltijdopleiding tot natuurvoedingskundige. Snel daarna kwam het aanbod om de biologische speciaalzaak in Lemmer over te nemen.”

Nieuwe formule, nieuwe energie
“De reeds lang bestaande winkel in Lemmer zou worden opgeknapt tot een frisse, nieuwe Natuurwinkel. Zowel ikzelf, het team als de klanten waren ook daaraan toe. Toen dit uitbleef, werkte dat aan alle kanten slecht. Na de beslissing over te gaan naar Ekoplaza, zorgde een team in drie dagen tijd voor een totale make-over. De oude sfeer in de winkel was compleet verdwenen.

‘Ik ben nog steeds gastvrouw alleen eten mijn klanten hun eten hier niet op, maar nemen het mee naar huis.’

Ongelooflijk, want de nieuwe energie die hier nu heerst, is vrijer en veel mooier. De Ekoplaza-formule en hun krachtige visie passen heel goed bij mij. Duurzaamheid staat centraal met daarin onder meer het plasticvrij beleid. Ons assortiment is nu veel groter en de schapinrichting prettiger. De klant kan ook bij de webshop terecht en twee dagen later staan die boodschappen klaar in de winkel. De reacties van klanten zijn heel enthousiast, ook dankzij de klantenkaart en natuurlijk het blad Lekker Weten dat ze kunnen meenemen. Alles klopt nu, dat merk je overal aan.”

Levend voedsel, rijk aan smaak
“Het werk in de natuurvoeding is mij op het lijf geschreven. Dankzij mijn opleiding kan ik de klanten goed advies geven en helpen om gezonder te leven. Het is zo belangrijk om je energie uit je voeding te halen. Bij ons vind je levend voedsel, rijk aan smaak en vol voedingstoffen waar je lichaam iets mee kan. Voedsel zoals het bedoeld is, beter voor de aarde en tegen een eerlijke prijs. Eigenlijk ben ik nog steeds gastvrouw, maar dan in mijn eigen winkel. Mijn klanten eten hun eten hier niet op, maar nemen het mee naar huis.”

avatar

Marije Zanstra

Winkelier Ekoplaza Lemmer

Marije Zanstra is een winkelier van Ekoplaza Lemmer. Marije is bekend met de biologische leefstijl door haar ouders die eigenaar waren van Natuurwinkel Drachten. Ze eet haar hele leven al biologisch en heeft 5 jaar ervaring in de winkel van haar ouders.