07 apr. 2022 lokaal

Nieuwe Ekoplaza aan Stationsweg in Den Haag geopend

img

Op woensdag 6 april openden we een nieuwe winkel aan de Stationsweg 36 in Den Haag. De winkel aan de Grote Marktstraat is na zo'n 15 jaar verplaatst en vertrokken uit de kelder van de Grote Marktstraat. "De winkel is ingericht in de nieuwste vorm van onze supermarktformule: het versmarktconcept. Hierin ligt de nadruk op veel biologisch vers, maaltijden en gemak. Ook is de nieuwe winkel veel ruimer en lichter", vertelt Geert-Jan Smits, formulemanager Ekoplaza.

De winkel aan de Grote Marktstraat zat onder de begaande grond, waardoor de klant altijd eerst de roltrap af moesten. "Een winkel op -1 niveau, was altijd al een extra drempel. Ook zaten we daar in het winkelgebied waar vooral veel voetgangers komen. Daarom wilden we liever naar de rand van het centrum. Deze nieuwe locatie is onder meer per fiets veel beter bereikbaar. En we hopen dat de ruime en lichte winkel ook voorbijgangers uitnodigt om eens binnen te stappen." Geert-Jan noemt het een prima locatie: "Al is een verhuizing natuurlijk altijd spannend. Weten de bestaande klanten ons bijvoorbeeld ook hier te vinden? De eerste reacties zijn in ieder geval goed. De Stationsweg is beter bereikbaar met de fiets én ze hoeven de kelder niet meer in. Van buurtbewoners horen we dat ze blij zijn dat er een Ekoplaza in die buurt bij is gekomen." 

Het pand aan de Stationsweg is 730 vierkante meter groot, waarvan 530 vierkante meter winkeloppervlakte. De doorlooptijd van dit soort projecten is op dit moment een stuk langer, erkent onze formulemanager. De bouw is namelijk al gestart in september: "Het duurt allemaal langer, zoals de vergunningaanvraag en ook de levertijden van materialen als koelingen worden er niet korter op. Daarnaast moeten er voldoende mensen beschikbaar zijn voor de bouw."

Ben je in de buurt? Loop dan vooral even binnen aan de Stationsweg 36 in Den Haag. De schappen zijn goed gevuld met écht lekkere biologische producten. Van volop biologisch geteelde groenten en fruit tot kraakvers afgebakken brood en van verse kant-en-klaar maaltijden tot overheerlijke tapas.