12 jul. 2022

Nieuwe duurzame boodschappentas van gerecyclede materialen

img

ekoplaza-biologisch-reduce-reuse-recycleEen duurzame boodschappentas shopt lekkerder. Daarom is onze nieuwe boodschappentas gemaakt van 50% gerecyclede materialen! Maar dat niet alleen. Ook heeft het design een kleine update gekregen. Onze boodschappentas is gemaakt aan de hand van 3 pijlers: reduce, recycle & re-use. Hoe dat precies zit? Wij leggen het uit. 

  • Reduce
    De tas is gemaakt van PP non-woven: een lichtgewicht materiaal maar súpersterk. Hiermee gebruiken we zo min mogelijk materiaal per tas, en dat draagt vervolgens weer bij aan een gunstige carbon footprint.
  • Recycle
    De tas is voor 50% gemaakt van gerecycled materiaal. Hierdoor wordt er zo min mogelijk gebruik gemaakt van waardevolle grondstoffen. Bij de productie van de tas gebruiken we slechts één mono-materiaal. Dat betekent dat de tas aan het einde van z'n levenscyclus makkelijk gerecycled kan worden!
  • Re-use
    Onze nieuwe boodschappentas kan tot maar liefst 40 kilo tillen en gaat daardoor lang mee. Onze tas is weliswaar wit, maar kan gewoon in de wasmachine. Je wast 'm eenvoudig bij je overige was op 30° C. Makkelijk te vouwen en daardoor handig bij elk winkelbezoek. 

Wil jij ook zo'n duurzame boodschappentas? Je vindt ze in onze winkels