10 aug. 2022

Kokosolie: onmisbaar in iedere keuken

img

Een van de meest succesvolle trends van de afgelopen jaren is kokos. De tropische kokosnoot heeft inmiddels een belangrijke plek in onze keukens gekregen. Echt onmisbaar in elke keuken? Kokosolie! Je kunt de olie gebruiken om te frituren, wokken, bakken en braden, maar ook op je brood ter vervanger van boter. Biologische kokosolie bevat meer verzadigde vetten en die kunnen beter tegen verhitting. Die hebben een slechte naam, maar verzadigde vetten afkomstig van de juiste bronnen zijn juist heel gezond.

Onze kokosolie komt van het verse vruchtvlees van de kokosnoot. Bij extra vergin kokosolie worden de kokosnoten geschild, gesneden en meteen in droogkasten op lage temperatuur gedroogd. De droge kokosrasp wordt mechanisch, koud geperst en gefilterd tot extra vierge kokosolie. Hierdoor blijven de voedingswaarden. geur- en smaakstoffen zoveel mogelijk intact en komt de kokosgeur en -smaak je tegemoet zodra je de pot opent!

Hoge eisen
Marcel Spaargaren, leverancier van onze Ekoplaza kokosolie vertelt: "Onze eigen fabriek om biologische kokosnoten te verwerken ligt in het centrum van de kokosindustrie van Vietnam, in de plaats Ben Tre. Hiermee ging een droom in vervulling. We hebben veel tijd besteed aan de opbouw van een sterk lokaal team en het auditen en certificeren van meer dan 900 boeren; een uitdaging tijdens de coronacrises en lockdowns. Maar daardoor weten we zeker dat de teelt, kwaliteit en werkomstandigheden van de werknemers voldoen aan onze eisen."

No waste
"We proberen verspilling tegen te gaan. Elk deel van de noot wordt verwerkt en verkocht. Dus behalve de kokosolie en het kokosmeel ook de bast (vezels), de harde schil, het water en de zachte schil. Deze gaan naar bedrijven die ze gebruiken voor hun eigen producten."

Bekijk al onze kokosolie