12 mrt. 2019 nieuws

Koken met Ekoplaza: Een kookboek vol met jullie recepten

img

De afgelopen maanden organiseerden we een receptenwedstrijd voor onze klanten. Er zijn honderden recepten binnengekomen en een deskundige jury heeft haar oordeel geveld. De drie trotse prijswinnaars hebben hun winkeltegoed ontvangen en er zijn 80 recepten uitgekozen voor het kookboek dat sinds eind november in de winkels ligt. Het zijn eenvoudige maakbare, lekkere recepten met producten die verkrijgbaar zijn bij Ekoplaza. Een goede mix van ontbijt, lunch, hoofdgerecht en natuurlijk ook zoete gerechten. Met een ruime selectie aan vegetarische en vegan recepten. Een ideaal cadeau voor de feestdagen.

Het oordeel van de jury

Winnend gerecht - Koolrabistrudel van Jonneke Reeser (Ekoplaza Stratumsedijk Eindhoven). “Een heel smakelijk gerecht dat aanzet tot groenten eten: van Nederlandse bodem en in het seizoen. Het is te serveren als lunch, bij de borrel of als hoofdgerecht. Niet ingewikkeld om te maken en bovendien kindvriendelijk.”
ekoplaza-biologisch-winnendgerecht

Tweede prijs - Vegan Bodino van Andrew Martin (Ekoplaza Roermond). "Overheerlijke vegan chocolade puddinkjes. Andrew bewijst met dit recept dat je met enkel plantaardige ingrediënten heerlijk luchtige cakejes maakt. Heerlijk met warme vegan karamelsaus of met bessen en cashewnotenroom of andere geslagen plantaardige room."
ekoplaza-biologisch-2de-prijs

Derde prijs - Wortelkoekjes met wortelloof van Ida Wouters (Ekoplaza Veldhoven). “Lekker en toegankelijk tussendoortje dat aanzet tot het eten van meer groenten. Sterk punt is het gebruik van het wortelloof (NoWaste).”
ekoplaza-biologisch-3de-prijs

Voor de feestdagen hebben wij van de ingezonden recepten het kookboek 'Koken met Ekoplaza' gemaakt. Een deskundige jury heeft alle ingestuurde recepten beoordeeld en de lekkerste 80 uitgekozen. Deze gerechten zijn door een professioneel team gefotografeerd, waarmee we een feestelijk boek hebben gemaakt. De drie winnende deelnemers, hebben het boek ontvangen en hun recepten zijn uitgelicht in het blad Lekker Weten feest!