30 jul. 2018 nieuws

Grootste opruimactie ooit in Nederland!

img

Op zaterdag 15 september 2018 is het zover! De Plastic Soup Foundation en Nudge organiseren met Ekoplaza als één van de officiële partners, de grootste opruimactie ooit: World Cleanup Day. Voor het eerst wordt deze dag wereldwijd gehouden, met miljoenen deelnemende vrijwilligers in meer dan 150 landen tegelijk. Onze kwaliteitsmanager Steven IJzerman was aanwezig bij de lancering van de campagne en verbond Ekoplaza als participating partner aan World Cleanup Day. Op World Cleanup Day staat iedereen zij aan zij; wij als supermarktketen, maar ook frisdrankfabrikanten, milieuorganisaties en burgers. Iedereen helpt mee om Nederland schoner te maken. Dát is het idee.

SAVE THE DATE!
Zwerfvuil op straat staat steevast in de top-3 van ergernissen die het CBS jaarlijks naar buiten brengt. De gemiddelde Nederlander ergert zich, zeker in stedelijke gebieden, groen en geel aan afval op straat. Afval dat niet (tijdig) wordt opgeruimd, maakt grote kans in en langs de rivieren te belanden en zo naar zee te stromen. Met name plastic afval zorgt daar voor blijvende milieuschade.

Wij zijn druk bezig met het ontplooien van initiatieven voor extra opruimacties rond onze Ekoplaza vestigingen verspreid door het land. Ook jij kunt meehelpen al het zwerfafval op te ruimen. Vraag je familie, je beste vriend of je buurman om mee te doen. Save the date! Want samen maken we Nederland weer een stukje schoner.

WAT DOET EKOPLAZA NOG MEER?
Als biologische én Plastic Soup Proof supermarkt doet Ekoplaza er alles aan om zwerfafval, verantwoordelijk voor de plastic soep, te vermijden. Samen kunnen we een rol spelen in de strijd tegen de plastic soup. Bijvoorbeeld door te minderen met single use plastic. Plastic verpakkingen rondom voedsel en drank zijn slechts enkele dagen van nut, terwijl ze daarna nog eeuwenlang een verwoestende impact hebben op onze aarde. Begin dit jaar openden we het Ekoplaza Lab, waar je maar liefst 680 plasticvrije bio producten vond en deze teller staat nu op 1370! De plasticvrije producten zijn ook te vinden in alle Ekoplaza winkels en zijn gemarkeerd met het PLASTICFREE keurmerk. 

Wij kiezen hierbij steeds vaker voor composteerbare verpakkingen. Deze verpakkingen belasten het milieu niet en zijn na ongeveer twaalf weken volledig gecomposteerd. Ook op het hoofdkantoor gaan we bewust om met plastic. Zo is bijvoorbeeld onze bedrijfskantine plasticvrij, en sealen we onze rolcontainers tijdens het vervoeren niet meer met plastic. Hiermee hebben we al meer dan 2.200 plastic bespaard op onze containers!