07 dec. 2022 nieuws

Glutenvrij eten? Het kan eenvoudig, lekker en gezond!

img

Heb jij coeliakie, volg je een glutenvrij dieet of eet je om een andere reden geen (of minder) gluten omdat je er last van krijgt? Bij een glutenintolerantie kunnen zelfs een klein beetje gluten al klachten veroorzaken, zoals een verdwaalde broodkruimel. Speciaal voor deze klanten hebben we bij Ekoplaza Lisa’s Choice. Een breed assortiment aan écht lekkere glutenvrije producten.

Het assortiment bestaat niet alleen glutenvrije broodvervangers, maar ook glutenvrije ontbijt- en bakproducten, biscuits en snacks. Met keuze uit onder andere glutenvrije- en vegan granola, haverproducten zoals een muesli, diverse smaakvarianten toastjes en crackers, maar ook een heel scala aan meel en bakmixen, waaronder een nieuwe brownie-mix. Uiteraard mogen ook de koekjes niet ontbreken. Jeroen Sommers, Categorie Manager Ekoplaza: “Naast een uitgebreide keuze, hebben we ook gekozen voor smaak en mondgevoel. Want ook al eet je glutenvrij, de producten moeten naast biologisch vooral ook écht lekker zijn. Neem bijvoorbeeld de koekjes: ze zijn bijna niet te onderscheiden van de varianten mét gluten!”

Lisa’s Choice is opgericht door Edith Goossens, nadat haar dochter Lisa het advies kreeg om glutenvrij te gaan eten. Als echte foodie nam Edith destijds geen genoegen met het glutenvrije aanbod wat voor handen was. Daarom is zij, in samenwerking met diëtisten en voedingsdeskundigen, begonnen met het ontwikkelen van diverse glutenvrij producten voor verschillende momenten op de dag. Edith: "We zijn super trots en blij met het gestelde vertrouwen in Lisa's Choice. Daarnaast is het weer een prachtige stap in de realisatie van onze missie om mensen die glutenvrij willen of moeten eten te ontzorgen. Deze landelijke distributie in één van de mooiste biowinkelketens, draagt daar uiteraard in grote mate aan bij; meer locaties voor de consument waar zij hun vertrouwde glutenvrije merk kunnen kopen."

Biologisch en glutenvrij eten
Naast gecertificeerd glutenvrij zijn alle producten gecertificeerd biologisch en dus zonder additieven en e-nummers. Een uitgangspunt is ook zo min mogelijk toegevoegde suikers en indien mogelijk vegan en lactosevrij. “Dit merk is nieuw bij Ekoplaza. Je vond het al eerder bij Ekoplaza foodmarqt en Marqt waar het een groot succes is. De glutenvrije producten van Lisa’s Choice vervangen de producten van Lieke is Vrij, naar mijn inziens een hele sterke vervanger! We proberen onze glutenvrije klant zoveel mogelijk te helpen door de glutenvrije producten bij elkaar in het schap te plaatsen. Hopelijk biedt dit de klant die 100% glutenvrij eet naast gemak, ook een stukje veiligheid,” aldus Jeroen. 

Bekijk het glutenvrije assortiment