16 jul. 2018 nieuws

Gifvrije ontbijtshow in Amsterdam Zuid

img

Met het gifvrije ontbijt bij Ekoplaza Marathonweg op woensdagochtend, werden de Ekoplaza winkels omgedoopt tot enige gifvrije supermarktketen van Nederland. Onze gifvrije ontbijtshow in Amsterdam Zuid werd gepresenteerd door tv-presentator Harm Edens. Een select gezelschap van experts, politici en BN'ers schoven ook aan. Dit zijn onder meer duurzaamheidsconsultant én activist Maurits Groen, toxicoloog Henk Tennekes, Kees de Pater van Vogelbescherming, Bastiaan van Schaik en planteneter Boele Ytsma. Harm trapt af en biedt kort het podium aan de aanwezige experts.

Verschillende onderwerpen worden aangesneden. De flinke insectensterfte van de afgelopen jaren, de teruggang van de vogelstand als kettingreactie daarop, het gebruik van chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen in de landbouw, de invloeden van gif op het milieu en onze gezondheid, maar bijvoorbeeld ook wat deze middelen doen met een ongeboren kindje. Ieder vertelt vanuit eigen perspectief, wat hij/zij vindt van deze ontwikkelingen.

Je leest in onderstaande visual wat de sprekers te zeggen hadden. Bekijk hier de PDF >>

De macht ligt bij jou als consument
Erik Does, algemeen directeur: "Het is bizar dat wij als mens het enige wezen zijn op deze planeet die zichzelf vergiftigt met de voeding die ze eten en de producten die ze gebruiken. De huidige keten van bodem tot bord richt te veel schade aan. Allereerst aan ons milieu en daarmee direct aan onze gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat veel mensen niet weten hoe ze dat anders moeten doen. Daarom helpen wij ze met deze rebranding een handje. Want door radicaal te kiezen voor gifvrije producten, zijn boeren en politici ook beter in staat om radicaal andere keuzen te maken. Die macht ligt bij de consument." Meer lezen >>

Bovenstaande visual is gemaakt door Atelierspek en het ontbijt is mede mogelijk gemaakt door Daantjekookt.