18 mei 2022

De 1e Ekoplaza Foodmarqt opent haar deuren!

img

Ekoplaza en Marqt hebben hun idealen, merken en formules gebundeld. Op zaterdag 21 mei openen we de allereerste Ekoplaza Foodmarqt op de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Deze 1e vestiging organiseert aankomende zaterdag een proeverij van eerlijke, lokale bioproducten. De Ekoplaza Foodmarqt aan de Haarlemmerstraat is een pilot. 

Ekoplaza foodmarqt
“Met Marqt redden we in 2019 een prachtig en sterk merk van de ondergang. Een merk vol duurzame idealen voor de noodzakelijke veranderingen van onze voedselketen. Daarom passen ze ook zo goed bij ons”, stelt CEO, Erik Does. “De sterke kanten van Marqt zie je terug in het nieuwe klimaatvriendelijke winkelconcept: verse vis op ijs, biokip aan het spit, vers klaargemaakte salades en maaltijden. Naast een plek voor een kopje koffie, een bereidingstip en een lekker recept is Foodmarqt een winkel voor thuiskoks die graag verse producten willen voelen en proeven. Ook Amsterdammers met haast of geen zin om te koken, kunnen hier van 08:00 tot 20:00 uur terecht voor een gebalanceerde en heerlijke kant-en-klaarmaaltijd met lokaal geteelde ingrediënten.”

Naast lokaal en duurzaam, nu ook 100% biologisch
Achter de schermen werkte het team van Ekoplaza twee jaar lang hard aan het assortiment. Het assortiment van Marqt was duurzaam, met 35% biologische producten. Inmiddels is het hele assortiment 100% biologisch, behalve het water, zout en de producten uit de zee.

“Onderzoek wijst uit dat retailers en merken die duurzaamheid omarmen en de consument positieve keuzes bieden, relevanter zijn dan ooit”, aldus Erik Does. “In antwoord op de zorgen die Amsterdammers hebben over klimaat en natuur, biedt ons beloningsprogramma ‘Ekovrienden’ klanten praktische handvatten om via hun boodschappen te investeren in een gezondere wereld voor de generaties na ons. Zo kunnen klanten de punten die zij verdienen met hun boodschappen eventueel doneren aan lokale bioboeren. Mooi om te delen is dat elk gedoneerd punt 1m3 biodiversiteit oplevert.”