15 jun. 2022

Ekoplaza Alkmaar het Hofplein is uitgebreid!

img

De winkel aan het Hofplein in Alkmaar was uit zijn jasje gegroeid. Door het enthousiasme en de betrokkenheid van alle Ekoplaza Alkmaar klanten wist dit filiaal de afgelopen jaren het brede scala aan (verse) producten alsmaar uit te breiden. Om de klant nog meer te kunnen laten genieten van écht lekker eten heeft het team in Alkmaar de afgelopen weken flink verbouwd. Vanaf donderdag 16  juni openen we een gloednieuwe winkel waarbij de nadruk ligt op volop verse en écht lekkere biologische producten.

Drie in één
In de vernieuwede Ekoplaza het Hofplein kun je terecht voor biologische boodschappen, natuurlijke verzorgingsproducten en tevens voor een eerlijk, biologisch stukje vlees van de Groene Slager. De nieuwe winkel wordt namelijk uitbreid met een ambachtelijke slagerij.

  • Bij de Groene Slager vind je enkel biologisch kwaliteitsvlees van dieren die de ruimten hebben gehad, biologisch voer hebben gegeten en niet zijn opgejaagd in hun groei. Eet je wel eens een stukje vlees of hou je van vers bereide maaltijd of soep? Kom dan eens een kijkje nemen.
  • De drogisterij is voor je geopend als je op zoek bent naar natuurlijke verzorgingsproducten. Je vindt hier enkel artikelen gemaakt van natuurlijke en pure ingrediënten, rechtstreeks uit de natuur. Geen chemische bestanddelen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. En je wordt voorzien van een deskundig advies.

Ook Ekoplaza Alkmaar heeft het assortiment verbreedt. De nieuwe winkel is rijkelijk gevuld met groenten en fruit uit het seizoen, afgebakken brood, versbereide maaltijden, heerlijk verfrissende danken, kwaliteitswijnen of -bieren, een glutenvrij assortiment, en ook huishoudartikelen, baby-, sport- en diervoeding of supplementen zullen niet ontbreken.


Een duurzame verbouwing
Tijdens de verbouwing stond duurzaamheid voorop. We hebben gekozen voor een nieuw, centraal koelingssysteem dat werkt op CO2 in plaats van koelgas. Het systeem koelt niet alleen de producten, maar verwarmt op een winterdag met de restwarmte ook de winkel. Hierdoor wordt de centrale verwarming overbodig en gaan we voor een gasloze winkel.  

In de nieuwe winkel is er meer ruimte gemaakt voor verpakkingsvrije producten. Je kunt hiervoor je eigen bakje of zakje meenemen en vullen met bijvoorbeeld noten of havermout. Zo tap je precies zoveel als je nodig hebt en besparen we samen verpakkingsmateriaal. 

Bestel je boodschappen ook online
Via ekoplaza.nl bestel je je biologische boodschappen eenvoudig online. Je kunt ervoor kiezen om je aankopen af te halen in de nieuwe winkel of te laten thuisbezorgen. Het voordeel van online boodschappen doen? Je doet boodschappen waar en wanneer jij wilt en je bent niet gebonden aan vaste openingstijden. Aankopen bekijk je rustig online én je hoeft de deur niet meer uit.