13 mei 2022

Ekoplaza Alkmaar bouwt aan nieuwe verswinkel

img

Ekoplaza Alkmaar is flink uit z’n jasje gegroeid en gaat daarom flink verbouwen. Om de overlast te beperken, wordt er vanaf 10 mei voor 4 weken een pop-up store aan de Laat 128 (voormalig Primark) geopend.

Duurzaam verbouwen
Voor ondernemers Pelle en Arjan Nijdam is dit niet hun eerste grote verbouwing. Vorig jaar hebben zij hun winkel in Heerhugowaard verhuisd en flink uitgebreid. Tijdens de verbouwing in Alkmaar staat duurzaamheid voorop. Arjan: "We kiezen voor een nieuw, centraal koelingssysteem dat werkt op CO2 in plaats van koelgas. Het systeem koelt niet alleen de producten, maar verwarmt op een winterdag met de restwarmte ook de winkel. Hierdoor wordt de centrale verwarming overbodig en gaan we voor een gasloze winkel."

Drie in één
Vanaf de heropening op 16 juni kun je in de Ekoplaza aan het Hofplein terecht voor alle biologische boodschappen, natuurlijke verzorgingsproducten en tevens voor een eerlijk, biologisch stukje vlees. De ambachtelijke slagerij gaat mee naar de Ekoplaza versmarkt.

Ook krijgt de Ekoplaza Alkmaar nieuwe producten. De nieuwe winkel wordt rijkelijk gevuld met groenten en fruit uit het seizoen, afgebakken brood, verse bereide maaltijden, heerlijk verfrissende dranken, kwaliteitswijnen en -bieren, een glutenvrij assortiment. Ook huishoudartikelen, baby-, sport- en diervoeding of supplementen zullen niet ontbreken. Een winkel voor de biologische fijnproever.

Parkeren
Omdat de pop-up store minder goed per auto bereikbaar is, besloten de ondernemers een speciale actie op te zetten. Pelle: "Klanten krijgen vanaf 2 mei een kaartje mee dat goed is voor het gratis laten bezorgen van de boodschappen. Op deze manier proberen wij de klanten met grote boodschappen tegemoet te komen." De actie geldt alleen voor de pop-up store en bij besteding van 50 euro of meer.