12 sep. 2024 korte keten

Een eerlijk kijkje in onze keten met Laura de Grave

img

Van boerderij naar borrelplank, van kas naar kantoor, van akker naar aanrecht. Met elke stap werken we aan de beste keten van Nederland. En daar betrekken we jou als klant graag bij! We nodigen je graag uit om samen met culinair journalist Laura de Grave een eerlijk kijkje in onze keten te nemen. Laura is presentatrice bij 24Kitchen, groot fan van bio en doet overal inspiratie op voor de lekkerste gerechten.

"Op reis ontdek ik altijd weer nieuwe smaken en gerechten. Zo doe ik inspiratie op. Eerder deed ik dat in Oostenrijk: een droomland als je van lekker lokaal eten houdt. En dit jaar ging ik met vriendinnen naar Frankrijk. Eenmaal thuis verwerk ik al die indrukken en inspiratie in nieuwe gerechten. Smaken van ver weg combineer ik met lokale producten. Wist je bijvoorbeeld dat Nederlandse lupinebonen heerlijk smaken in een mediterrane hummus?"

Receptideeën
Krijgt ze een maaltje waspenen, zo van het land, dan borrelen bij haar allemaal ideeën op voor gerechten. "Op bezoek bij teler De Zonneboog in Flevoland kreeg ik van eigenaar Martijn een bos wortelen. Die transformeerden in mijn koekenpan tot gebakken wortels met een dressing van amandel, sinaasappel en sesam. En ik heb er wortelbroodjes van gemaakt gebakken boven een open vuurtje om toch nog even dat vakantiegevoel te vieren. En restjes groente? Die gooi ik niet weg, ben je gek! De laatste wortelen gingen gisteren in een romig wortelstoofje met wat tahin en ei."

Boeren doen er toe
Respect voor de mensen die dat fantastische eten verbouwen, dát vindt Laura belangrijk. "Daarom ben ik blij dat ik de komende tijd voor Ekoplaza bij Nederlandse boeren op bezoek mag. Ik ga luisteren naar mooie verhalen achter de groente en fruit die zij produceren, en daarmee aan de slag om iedereen te laten proeven hoe heerlijk onze eigen groentes zijn. Want wat de boeren doen, doet ertoe."

Food Impact video's
Voor Ekoplaza gaat Laura de komende tijd op bezoek bij onze boeren én deelt ze lekkere recepten met haar favoriete Ekoplaza producten. Ze geeft je een letterlijk kijkje in de keuken en neemt naast recepten ook de verhalen achter de gerechten mee.

Vanaf vandaag is al ons lekkere eten uit de beste keten te volgen via een reeks korte video's. Zo was Laura onlangs op bezoek bij bioboer Martijn Schieman én kookt ze recepten uit ons magazine Lekker Weten. Met stuk voor stuk Ekoplaza producten waar je écht een blokje voor omfietst. Kijk je mee? 

Instagram: @ekoplazabio
TikTok: @ekoplaza