24 apr. 2019 nieuws

De Ecostoof: De nieuwe energiebesparende kooktechniek

img

De Ecostoof is de oude hooikist in een nieuw jasje. Het is vergelijkbaar met slow cooking maar dan zonder gebruik van stroom of gas. Het is super simpel! Doe de ingrediënten in een pan, breng aan de kook en zet de pan met eten in de Ecostoof. In de isolerende Ecostoof blijft het eten gedurende lange tijd heet zodat het gaar wordt, zonder dat het aan kan branden. Deze manier van koken is veilig, gemakkelijk, het eten wordt lekker en je hoeft geen energie te gebruiken. Er is geen stress over aangebrand eten- omdat er geen oven of gaspit aanstaat. Het eten wordt vanzelf gaar en blijft warm. Tijd voor jezelf! De Ecostoof is geschikt voor het bereiden van vlees, vis, groente, aardappelen, vruchten, rijst, couscous, peulvruchten, soep en zelfs yoghurt.

Hoe werkt de ecostoof?
In de Ecostoof blijft de temperatuur gedurende lange tijd tussen de 100 en 70°C. Het voedsel wordt geleidelijk gegaard op relatief lage temperatuur waardoor het lekkerder is. Stoofvlees wordt zacht in drie uur en groenten in minder dan een uur terwijl ze een “bite” blijven houden. Doordat er geen verdamping is blijven alle sappen, smaken en voedingsstoffen bewaard.

Kookboek 'langzaam lekker'
Koken met de Ecostoof is eenvoudig, je moet net even de kook- en stooftijden weten. Daarom brengen Iris van de Graaf en Caro Niestijl dit kookboek uit. In het boek ‘Langzaam Lekker’ staan recepten voor het bereiden van groente, granen, bonen, vlees, vis, vruchten en zelfs yoghurt. Een kookboek, waarmee zij hun passie delen met genieters van lekker én duurzaam eten. Een boek dat lezers met culinaire en groene aspiraties verleidt om te gaan Ecostoven.

Zelf proberen? bestel met korting
De recepten komen uit het kookboek Langzaam Lekker – koken met de Ecostoof door Iris van de Graaf en Caro Niestijl. Met 77 recepten, waarvan de helft vegetarisch. Lezers van Ekoplaza krijgen een korting van €20 op de ecostoof in de kleur grijs/naturel en betalen € 69 i.p.v € 89. Wees er snel bij, deze aanbieding is geldig t/m 31 mei!