28 jan. 2021 nieuws

Boeren in omschakeling ondersteunen

img

Het biologisch landbouwareaal in Nederland steeg het afgelopen jaar met 5,9%, naar 79.664 ha, zo blijkt uit de jaarcijfers over de biologische sector (2020) die Skal Biocontrole op haar website heeft gepubliceerd. Het aantal geregistreerde landbouwbedrijven groeide van 2.076 naar 2.115. Ondanks de groei schakelen voor het zesde jaar op rij minder boeren om naar biologisch (22% minder). Een trend die vanaf 2016 zichtbaar is: toen schakelde er nog 245 boeren om, in 2019 waren dit er 124 en in 2020 nog 96. Een daling die niet alleen veroorzaakt wordt door het onzekere landbouwbeleid in Nederland, maar ook door de achterblijvende marktvraag. (Bekijk bron Bionext en het hele artikel)

Gezien er nog altijd minder boeren omschakelen naar biologisch, proberen wij boeren hierin te ondersteunen: we denken mee in belangrijke keuzes, helpen ze in de omschakelperiode met de afzet en nemen ze mee in onze teeltprogramma's. Dit traject zijn wij ook gestart met familie Verhoeven en de asperges die zij telen. Onze specialisten op het gebied van AGF begeleiden hen sinds het allerbegin.

Wil jij in april smullen van deze biologische asperges? Dat kan! Want samen met de familie zijn we bezig om dit prachtige product op de biologische markt te brengen.