19 okt. 2022

Biologische broodassortiment beter dan ooit

img

Wist je dat de Ekoplaza winkels en webshop voorheen verschillende bakkers hadden? Dat is inmiddels veranderd en dat heeft invloed op ons assortiment. Bio-Bakkerij Van der Westen en bio-Bakkerij Verbeek hebben hun krachten gebundeld en bakken voortaan samen brood. Hierdoor combineren we het beste van twee werelden tot het mooiste biologisch assortiment voor alle winkels.

Het beste van twee werelden
Zowel bij bio-Bakkerij Van der Westen en bio-Bakkerij Verbeek zit het bakkersambacht in het DNA. Beide bakkers bakken al twee generaties biologisch brood en banket. Bio-Bakkerij Van der Westen vanuit Waspik en bio-Bakkerij Verbeek vanuit Brummen. Als je als bio-bakkerijen al zo lang broodjes bakt, dan heb je ieder je eigen specialiteiten, vakmanschap en kennis ontwikkeld. Peter Jacobs van bio-Bakkerij Van der Westen: "We bakken allebei volkorenbrood, seitanbroodjes en appeltaart, om maar een paar producten te noemen. Maar voortaan willen we het beste volkorenbrood, het beste seitanbroodje en de beste appeltaart bakken! Daarmee bedoelen we niet hoe het efficiënter en goedkoper kan, maar wel hoe we de allerbeste broodafdeling voor Ekoplaza kunnen ontwikkelen."

Smaak staat voorop
"Dus zijn we elkaars recepten, producten en vakmanschap gaan vergelijken en hebben we per product gekeken wie het mooiste product maakt. Een erg leuk en spannend proces. Bij de selectie van het nieuwe assortiment staat smaak voorop. Onze seitanbroodjes waren bijvoorbeeld beide van lekker luchtig bladerdeeg gemaakt, maar de ene vulling was toch smaakvoller dan de andere. Dat komt door de samenstelling van de kruiden. Bij een aantal producten hebben we onszelf uitgedaagd om een nog betere versie te ontwikkelen dan we al hadden. De stollen gaan we bijvoorbeeld nog rijker vullen met meerdere soorten noten en zuidvruchten en we gaan naar verhouding nog meer vulling gebruiken. Dat is pas écht rijkgevuld."

Het nieuwe winkelassortiment
Niet alleen het kleinbrood, hartige en zoete banket, de verpakte koeken, crackers, maar ook de grote broden, taarten en appelflappen zijn vernieuwd. Vanaf 1 november is het compleet vernieuwde broodassortiment te verkrijgen in alle Ekoplaza filialen. Zowel desem, gist, spelt als vruchtenbrood, maar ook heerlijke bus, vloer en weekendbroden in overvloed.

Bestel je je boodschappen online? Dan vind je op ekoplaza.nl vanaf 1 november een selectief assortiment dat bestaat uit 32 van onze beste broden. Deze broden zijn te bestellen wanneer je je boodschappen afhaalt in een Ekoplaza winkel. Log in op jouw Ekoplaza account voordat je je winkelmand gaat vullen. Selecteer de Ekoplaza winkel waar jij je boodschappen wilt afhalen. Zo kunnen we jou het juiste assortiment tonen dat in de betreffende winkel beschikbaar is. Ons winkelpersoneel voegt namelijk een net afgebakken brood toe aan jouw bestelling, zodat we kunnen garanderen dat het ultravers is.

Wil jij je boodschappen laten thuisbezorgen of afhalen bij een afhaalpunt (geen Ekoplaza winkel)? Kies dan voor de vriesverse broden van Vanmenno, om thuis af te bakken. 

Meer lezen over brood


Het geheim van de bakker
"Doordat we onze bakkersgeheimen nu met elkaar delen geeft dat voor beiden nieuwe inzichten. We bakten bijvoorbeeld allebei speltcroissants met dezelfde ingrediënten, maar toch was de ene veel rijker van smaak dan de andere. Door de exacte recepturen met elkaar te delen kunnen we nu in iedere Ekoplaza de perfecte croissant aanbieden met een prachtige structuur en volle smaak van roomboter. Ook hebben we bestaande recepturen verbeterd. Dankzij het bundelen van onze kennis hebben we de witte broodjes nu zo kunnen ontwikkelen dat ze de perfecte smaak, bite en geur hebben en drie dagen vers blijven.

Een gezonde toekomst
Onze bakkers blijven op beide locaties (in Waspik en Brummen) bakken met dezelfde ervaren bakkers en medewerkers. Peter: “Die willen en kunnen we echt niet missen. Want gepassioneerde vakmensen maken echt het verschil. Net als gepassioneerde bio- en Demeter grondstofleveranciers en molenaars overigens. Want als bakkerij kiezen we voor duurzame langjarige relaties met betrouwbare leveranciers. Voor ons niets mooiers dan het werken aan langjarige relaties om kwaliteit op te bouwen en tegelijkertijd zoveel mogelijk transparantie te geven waar wat vandaan komt en hoe het product tot stand komt."