25 okt. 2023 groeiende natuur

Bee honest cosmetics en Ekoplaza in actie voor de bij

img

Natuurlijk cosmeticamerk Bee honest cosmetics en Ekoplaza slaan de handen ineen om het behoud van bijen te ondersteunen. Met het project 'Alle Bijtjes Helpen' steunen we de Bijenstichting in het behoud van de bijen. Bee honest cosmetica doneert per verkocht artikel €0,10 aan de Bijenstichting. Wanneer de actie is gesloten, vult Ekoplaza het opgehaalde bedrag aan met een extra donatie. 

Van woensdag 25 oktober t/m dinsdag 7 november is het volledige assortiment van Bee honest cosmetics in de aanbieding. Wanneer je gedurende de actieperiode een Bee honest cosmetics product in je mandje doet, geniet je van fijne natuurlijke cosmetica én doe je een belangrijke bijdrage aan het beschermen van bijen en hun leefomgeving.

Het doel van de actie
'Alle Bijtjes Helpen' is een initiatief van de Bijenstichting dat gericht is op bewustwording en fondsenwerving voor het behoud van bijen. Het doel van deze actie is om klanten te informeren over de bijenproblematiek en hen aan te moedigen bij te dragen aan de bescherming van bijen. De Bijenstichting gelooft dat iedereen, op zijn eigen manier, kan helpen om de leefomgeving van bijen te verbeteren. Bijvoorbeeld door het aanleggen van een grote bijentuin, het plaatsen van een klein bijenhotel of bij te dragen aan het project 'Alle Bijtjes Helpen.' Alle inspanningen zijn waardevol en maken een verschil. De Bijenstichting zet donaties in om hulpmiddelen beschikbaar te stellen, zoals zadenmengsels, planten en bijenhotels, op plekken waar bijen voorkomen om hun leefomstandigheden te verbeteren.

Waarom zijn bijen zo belangrijk?
Bijen spelen een cruciale rol in ons voedselweb. Meer dan 75% van alle voedingsgewassen is afhankelijk van bestuiving door bijen, bijvoorbeeld kersen, appels, courgettes en paprika's. Zonder bijen zouden deze voedingsmiddelen schaars worden, met verstrekkende gevolgen voor onze voedselvoorziening en biodiversiteit. De Bijenstichting richt zich op verschillende bedreigde bijensoorten, waaronder de blauwe metselbij. De blauwe metselbij is een solitaire bijensoort die van nature voorkomt in Nederland en een cruciale rol speelt bij het bestuiven van fruitbomen en andere gewassen. Helaas worden zij geconfronteerd met habitatverlies en een gebrek aan voedselbronnen. Door bijvoorbeeld nestgelegenheid te bieden in de vorm van bijenhotels, kunnen we de blauwe metselbij ondersteunen en bijdragen aan hun voortbestaan.

Met 'Alle Bijtjes Helpen' werken ze samen om onze kleine, gevleugelde vrienden te beschermen en ervoor te zorgen dat ze blijven zoemen in onze tuinen en velden.

Bekijk Bee honest cosmetics producten