27 aug. 2018 column

Maximaliseren van je gezondheid en sportprestaties

img

Janneke van der Meulen, ambassadeur Ekoplaza: "Hoewel er regelmatig wordt gezegd dat de gebruikte gifstoffen bij regulier geteelde voedingsmiddelen onder de norm zitten, (zodat we ons gedrag niet hoeven aan te passen?) vind ik het opvallend dat experts op dit gebied juist waarschuwen voor de interactie van al die verschillende gifstoffen. We eten namelijk maaltijden van allemaal verschillende producten, bespoten met allemaal verschillende giffen. Reageert een volwassen man hetzelfde op zo’n cocktail als een driejarig meisje? Reageren een zwangere vrouw en het ongeboren kind hetzelfde als een man van 85? Synthetische bestrijdingsmiddelen hebben als primair doel: doden.

Verschillende studies laten zien dat biologische voeding veel minder gifstoffen bevat en tegelijkertijd veel meer voedingsstoffen. Die combinatie, samen met behoud van vruchtbare aarde en oog voor de natuur, maakt het voor mij makkelijk kiezen: biologisch en plantaardig. Zo maximaliseer ik mijn eigen gezondheid en sportprestaties en minimaliseer ik onnodig leed en mijn ecologische voetafdruk. Eet gifvrij en ga voor die win-win! Be a changemaker."

avatar

Janneke van der Meulen

Ambassadrice van Ekoplaza

Schrijfster van de boeken EET WIN-WIN en Supersnel herstel. Ze eet voor 99% biologisch fruit en vult dit aan met biologisch bladgroen, kruiden, kiemen, (zee)groenten, zeewier en andere planten. Verder traint ze iedere dag twee keer (behalve op rustdagen) in voorbereiding op de Olympische Spelen van 2020 en focust ze zich met haar website, blogs, columns, lezingen en boeken op een wereld waarin iedereen wint!