Dips eens met feto!
Met de feto van Taifun kan je ook heerlijke dipjes maken! Hoe je dit doet lees je hier:
Dipje 1 (feto-room met citroen):
1. Snijd 1 pakje feto naturel in grote blokjes.
2. Meng met zout, peper, 6 eetlepels olijfolie en 3-4 eetlepels sojamelk of water in een maatbeker en pureer met een staafmixer.
3. Roer 1-2 geperste teentjes knoflook naar smaak en het sap en de schil van 1 citroen door het mengsel.
4. Meng met 2 eetlepels verse gehakte kruiden en wat chilipoeder.
Dipje 2 (feto-room paprikapoeder):
1. Snijd 1 pakje feto naturel in grote blokjes.
2. Meng met zout, peper, 6 eetlepels olijfolie en 3-4 eetlepels sojamelk of water in een maatbeker en pureer met een staafmixer.
3. Roer 5 in blokjes gesneden zongedroogde tomaten door het mengsel, samen met 1/2 fijngesneden rode paprika.
4. Voeg 1 1/2 theelepen zoet paprikapoeder, 1 theelepel paprikavlokken en 1 theelepen Provençaalse kruiden toe.
Dipje 3 (feto-room-olijf):
1. Snijd 1 pakje feto naturel in grote blokjes.
2. Meng met zout, peper, 6 eetlepels olijfolie en 3-4 eetlepels sojamelk of water in een maatbeker en pureer met een staafmixer.
3. Voeg 100 gram fijngehakte zwarte olijven toe en roer er 1 geperst teentje knoflook en 1 theelepen citroensap door.
4. Breng op smaak met peper en zout.
Diversiteit van Taifun
Vandaag de dag komt 100% van alle sojabonen vanuit het hart van Europa: Taifun ontvangt uitstekende tofu sojabonen met een hoog eiwitten gehalte vanuit Zuid-, en Oost-Duitsland, lagergelegen Oostenrijk en de Franse regio’s Alsace en Jura.
In totaal verbouwen 75 boeren Taifun-tofu in Centraal-Europa in een gebied van 1300 hectare. Altijd opzoek naast de juiste omstandigheden om de sojaboon te ontwikkelen. De groei is op dit moment het sterkste in Oostenrijk. Taifun is dan ook trots op de diversiteit van alle ondernemingen waarmee ze samenwerken, hoe de beste kwaliteit dan ook wordt gegarandeerd.
Hechte samenwerking
Echter heeft iedere manier van productie ecologische consequenties. Het is voor Taifun dan ook heel belangrijk om een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter te laten tijdens het productieproces. Dit proces wordt dan ook goed geanalyseerd om te kunnen blijven innoveren.
Kwaliteit met een gebalanceerd dieet
Tofu past goed in een gebalanceerd dieet. Zo heeft het een alkalisch effect en bevat het alle essentiële aminozuren waardoor de PH-waarde van je lichaam op orde blijft en je een stuk gezonder bent. De voedingswaarden zijn het hoogst wanneer die aminozuren gecombineerd worden met granen. Een andere kracht van tofu is zijn neutrale smaak. Door zelf ingrediënten en kruiden toe te voegen, krijgt het meer smaak. Tofu past dus bij alle stijlen van koken.