Het ontstaan van de éérste burger
Stefaan Deraeve en Katrien Steeman, grondleggers van La vie est belle aten gewoon vlees. Tot ze in de jaren ’80 naar Rwanda trokken om er een gezondheidscentrum te starten. Daar legden ze onbewust de grondslag voor de veggieburgers van La vie est belle. Stefaan: “Elke dag stonden er rijst en bonen op ons menu. Vlees was er niet. Door granen, zaden en peulvruchten te combineren, kregen we toch voldoende voedingsstoffen binnen. Dankzij onze eigen moestuin konden we ook in groenten variëren. Zo ontstond onze allereerste zelfgemaakte risottoburger.”
De boer als leverancier
La vie est belle streeft er steeds naar om zijn ecologische voetafdruk te beperken. De ambachtelijke producent verlaagt zijn impact op het milieu door in korte ketens samen te werken met lokale producenten. Door de jaren heen bouwde La vie est belle duurzame relaties op met landbouwers uit de buurt.
Stefaan: “Voor de productie van de Kinowa burger sloten we rechtstreekse overeenkomsten af met Belgische producenten van biologische quinoa en van gepeld hennepzaad. Deze gezonde en smaakvolle ingrediënten vormen de basis van de burger en zijn 100% van eigen bodem. Dit product werd door de Vlaamse bioconsumenten verkozen als Most Favorite Bio Veggieproduct van 2017. Onze seizoensburger varieert dan weer viermaal per jaar met seizoensgebonden ingrediënten.”
Voor een gezonde leefstijl
Naast Belgische quinoa en gepeld hennepzaad, bevat de Kinowa burger ook rode biet, gepelde amandel, chiazaad, zoete miso en edelgistvlokken. Deze ingrediënten dragen niet alleen bij aan een heerlijke volle smaak maar beantwoorden tevens aan onze dagelijkse behoefte aan gezonde voedingsstoffen. Met zijn heerlijke smaak en rijke ingrediënten past deze burger dan ook in een gezonde leefstijl.
In tegenstelling tot sommige andere producten wordt de KINOWA niet gefrituurd maar wel in de oven bereid. Dit geeft de consument absolute vrijheid om thuis zelf te kiezen hoe de veggieburger wordt klaargemaakt. Alles is mogelijk: in de pan, in de oven, in de frituur of op de BBQ!
De basis van Vlaamse biologische quinoa en hennepzaad geeft een zo beperkt mogelijke impact op het milieu. Quinoa bevat geen gluten. Wel veel vitaminen en mineralen. Verder maken onder meer de rode biet, amandel, chiazaad, zoete miso en edelgistvlokken het tot een echte smaakbom vol probiotica, antioxidanten en aminozuren! Uiteraard 100% vegan. De burger is in de oven bereid, zonder olie. Want jij bepaalt thuis zelf wel of je olie bij de bereiding gebruikt.