fumagalli's delicatessen

fumagalli-broodjeparmaham

De achtergrond van de Fumagalli delicatessen die je bij Ekoplaza vindt, is als een sprookje. Bijna een eeuw geleden verkocht grootvader Mario zijn traditionele vleeswaar in een klein winkeltje. Tegenwoordig is het bedrijf een avant-garde voedselbedrijf, waar opa’s waarde van ‘echtheid’ nooit uit het oog is verloren. En dat proef je in de vleeswaren van bijzonder hoge kwaliteit.

Meer inspiratie

Uitgangspunten Fumagalli 

  • Strenge keuze van boerderijen;
  • Elk dier leeft in grotere ruimtes;
  • De keten van dier naar delicatesse vindt zoveel mogelijk plaats onder toezicht van Fumagalli;
  • Het vlees wordt bij Fumagalli zo snel mogelijk verwerkt tot vleeswaren. De traditionele biologische delicatessen zijn vrij van allergene stoffen;
  • Alle Fumagalli biologische vleeswaren worden geproduceerd en gecertificeerd overeenkomstig de strengste EU-verordeningen;
  • De Fumagalli delicatessen zitten in een papieren verpakking met minimaal gebruik van kunststof.
fumagalli-italiaansfamiliebedrijf
fumagalli-italiaansfamiliebedrijf

Italiaanse delicatesse

Het vlees komt van biologisch gehouden varkens, dat de tijd krijgt om te rijpen. Belangrijk, want zo blijven de oorspronkelijke eigenschappen van het vlees behouden. De kwaliteitsnormen die het bedrijf hanteert, zorgen voor veilig en authentiek voedsel, dat in een familiebedrijf bij het Comomeer wordt gemaakt.