Een verzameling van bloemennectar
Suiker staat tegenwoordig in een negatief daglicht. Maar hoe zit dat met honing? Wouter Vuijk, oprichter en eigenaar van imkerij de Traay vertelt er meer over. “Honing is een verzameling van bloemennectar, ingedikt door bijen. Gebruik je onze biologische honing, dan heb je te maken met een natuurlijk zoetmiddel dat niet chemisch bewerkt is, zoals wel het geval is bij geraffineerde suikers. Bovendien komt in honing van nature een kleine hoeveelheid vitaminen en mineralen voor. Ook geeft honing extra smaak en het heeft een hogere zoetkracht. Daarmee is het een ideale vervanger voor geraffineerde suiker."
EKO en Demeter
Behalve dat Wouter ervoor kiest om zijn bijen op een biologische manier te houden, zocht hij nog ietsje verder: “De Traay biedt nu ook honing aan met het Demeter-keurmerk. De basis van deze biologisch-dynamische methode is biologisch, met enkele aanvullende werkwijzen. Zo vliegen de bijen boven gebieden waar alleen imkers werken volgens dezelfde methode. Deze bijen bouwen zelf hun raten en vermeerderen zich op een natuurlijke manier.”
Lentehoning (acacia) van Demeter-kwaliteit
“Als de Traay zijn we er dan ook best trots op dat we een heerlijke en unieke nieuwe honingsoort van heel dichtbij kunnen introduceren: lentehoning (acacia) van Demeter-kwaliteit! Voor deze honing verzamelen bijen de nectar van zoetgeurende witte bloemen van de acaciaboom en wilde bloemen in de ongerepte Duitse natuur. Heerlijk zoet en vloeibaar, dus makkelijk te verwerken in diverse gerechten."