biodynamisch zuivel van biocumulus

Ben jij al bekend met BioCumulus? Dit merk biedt heerlijke zuivelproducten van biodynamische kwaliteit. Lekker bij het ontbijt of als tussendoortje; op elk moment van de dag! BioCumulus biedt twee varianten; roeryoghurt en standyoghurt. Benieuwd naar het verschil? Wij leggen het uit. 

Afkomstig van Nederlandse koeien

Zowel de roeryoghurt als de standyoghurt bevatten rechtsdraaiend melkzuur die van nature in het lichaam voorkomt. Dit geeft een milde smaak aan de producten. BioCumulus wordt gemaakt van biodynamische melk, afkomstig van Nederlandse koeien met hoorns. BioCumulus is Demeter-gecertificeerd. Het voer voor de koeien wordt voor minimaal 80% op het eigen bedrijf verbouwd en is van biodynamische herkomst. Het bedrijf wordt zoveel mogelijk als een gesloten ecologisch systeem opgezet. 

biocumulus-koemethoorns

Standyoghurt

De standyoghurt wordt gemaakt van halfvolle en volle melk. De rijping van de standyoghurt gebeurt in de verpakking: de melk wordt aangezuurd en afgevuld. Daarna fermenteert de yoghurt in de verpakking. Hierdoor wordt standyoghurt een stuk stijver dan roeryoghurt; je kunt je lepel er zelfs rechtop in laten staan. 

Roeryoghurt

Bij de roeryoghurt fermenteert de melk, waarna het vervolgens los en glad wordt geroerd. Roeryoghurt heeft een gladde structuur en een heerlijk milde smaak door de toegevoegde rechtsdraaiende culturen. BioCumulus roeryoghurt ondergaat na het toevoegen van de melkzuurbacteriën geen verhittingsstap meer. 

biocumulus-koemethoorns

Recepten met yoghurt