Hoofdgerecht
Rode curry met quinoa, kip en paksoi
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 800 ml kokosmelk
- • 400 g kipdijfilet, in reepjes
- • 250 g quinoa
- • 200 g edamame (diepvries)
- • 200 g sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- • 4 cm gember, geraspt
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 bosui, in ringetjes
- • 1 stronk paksoi, in reepjes
- • 1 rode peper, in ringetjes
- • 5 à 6 el thaise rode currypasta
- • 4 el koriander, grof gehakt
- • 2 el vissaus
- • 2 à 4 el limoensap + extra partjes voor garnering
- • 1 el olijfolie
- • 1 tl bruine suiker
BEreidings wijze
- Verhit 1 eetlepel olie in een wok en voeg de currypasta, knoflook en gember toe. Roerbak 1 minuut en doe de kokosmelk erbij. Breng de saus aan de kook en zet het vuur daarna laag. Laat de saus sudderen totdat de olie boven komt drijven.
- Kook intussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de kip toe aan de saus en laat in +/- 5 minuten zachtjes garen.
- Meng de sperziebonen, het witte van de paksoi en de edamame erdoor en laat weer 5 minuten garen.
- Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe en proef de curry. Zowel zout, zoet, als zuur moeten in de saus te proeven zijn. Mis je een van die smaken, voeg dan nog wat toe. Schep de groene delen van de paksoi erdoor.
- Serveer de curry met de quinoa en garneer met rode peper, bosui, koriander en limoen.
Boodschappen lijst
- Oerzoet
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Quinoa
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
6,29 200 GRAM
removeadd product to cart - Kokosmelk
1,99 400 Ml
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,29 1 stuks
removeadd product to cart - Kip dijlapjes
7,66 215 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Liever vegetarisch? Vervang de kipdijfilet door tofu. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!