Pasta provençal met zalm, tomaat en lente-ui
Pasta provençal met zalm, tomaat en lente-ui

Hoofdgerecht

Pasta provençal met zalm, tomaat en lente-ui

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 el olijfolie
1 teentje knoflook fijngesneden
4 el (half)gedroogde tomaatjes (Proef) in kleine stukjes
100 ml crème fraiche
100 g mascarpone of andere roomkaas
sap van 1 limoen
2 el provençaalse kruiden
200 ml visbouillon of groentebouillon
1 pak speltpasta (zoals fusilli van la Bio Idea)
4 tomaten elk in 6 partjes gesneden
200 g gerookte zalm in repen
1 lente-ui in ringen.

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook. Voeg de gedroogde tomaat, room, mascarpone, limoensap, provençaalse kruiden en de bouillon toe, roer goed door en laat 10 minuten sudderen.
  2. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Schep de partjes verse tomaat, de zalm en de lente-ui door de saus en warm alles goed door.
  4. Verdeel de pasta over 4 borden en schep de saus erover. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer