Hoofdgerecht
Kikkererwten in tomaten-harissasaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 371 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g gepelde tomaten
- • 350 g kikkererwten (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 8 cherrytomaatjes, gehalveerd
- • 4 knoflookteentjes, geperst
- • 4 laurierbladeren (+extra voor garnering)
- • 2 aubergines
- • 2 uien, gesnipperd
- • 1 citroen, rasp en sap
- • 4 el olijfolie
- • 2 el tijm (+extra voor garnering)
- • 2 el amandelen, geroosterd
- • 2 el harissa
- • zout & peper, gemalen
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Halveer de aubergines in de lengte en maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees (laat de schil heel). Leg de auberginehelften - snijkant boven - op een bakplaat met bakpapier. Roer in een schaaltje 3 eetlepels van de olijfolie, de laurierblaadjes, tijm, de helft van de geperste knoflook en een snuf zout door elkaar en smeer de aubergines hiermee in. Pof de aubergines in de oven in ca. 40 minuten helemaal zacht.
- Verhit intussen een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de ui en de rest van de knoflook in ca. 3 minuten glazig. Blus af met de gepelde tomatenblokjes en roer de cherrytomaatjes, harissa en citroensap en -rasp erdoor. Laat rustig even pruttelen. Voeg als laatste de kikkererwten toe en breng alles op smaak met zout en peper.
- Leg de gepofte aubergine op de kikkererwten in saus. Garneer met amandelen en eventueel wat tijm en laurier.
Boodschappen lijst
- Gepelde tomaten
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Kikkererwten
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Laurier
1,49 5 stuks
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Amandelen
4,39 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!