Kikkererwten in tomaten-harissasaus
Kikkererwten in tomaten-harissasaus

Hoofdgerecht

Kikkererwten in tomaten-harissasaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 371 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g gepelde tomaten
350 g kikkererwten (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
8 cherrytomaatjes, gehalveerd
4 knoflookteentjes, geperst
4 laurierbladeren (+extra voor garnering)
2 aubergines
2 uien, gesnipperd
1 citroen, rasp en sap
4 el olijfolie
2 el tijm (+extra voor garnering)
2 el amandelen, geroosterd
2 el harissa
zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Halveer de aubergines in de lengte en maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees (laat de schil heel). Leg de auberginehelften - snijkant boven - op een bakplaat met bakpapier. Roer in een schaaltje 3 eetlepels van de olijfolie, de laurierblaadjes, tijm, de helft van de geperste knoflook en een snuf zout door elkaar en smeer de aubergines hiermee in. Pof de aubergines in de oven in ca. 40 minuten helemaal zacht.
  3. Verhit intussen een eetlepel olijfolie in een bakpan en fruit de ui en de rest van de knoflook in ca. 3 minuten glazig. Blus af met de gepelde tomatenblokjes en roer de cherrytomaatjes, harissa en citroensap en -rasp erdoor. Laat rustig even pruttelen. Voeg als laatste de kikkererwten toe en breng alles op smaak met zout en peper.
  4. Leg de gepofte aubergine op de kikkererwten in saus. Garneer met amandelen en eventueel wat tijm en laurier.

Boodschappen lijst

  • product
    Gepelde tomaten

    1,39 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kikkererwten

    1,99 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Cherrytomaten

    2,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Laurier

    1,49 5 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Aubergine

    4,79 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Gele uien

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tijm

    1,99 15 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

  • product
    Amandelen

    4,39 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Harissa

    3,29 80 Gram

    ONLINE UITVERKOCHT

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025