Tagliatelle met paddenstoelen
Tagliatelle met paddenstoelen

Hoofdgerecht

Tagliatelle met paddenstoelen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g kastanjechampignons, in plakjes
400 g tagliatelle
100 g Parmigiano Reggiano flakes
40 g gedroogde paddenstoelen, ½ uur geweekt in heet water
6 teentjes knoflook, fijngesneden
4 lente uitjes, in ringetjes
2 rode pepers, in reepjes
Flinke handvol rucola, grof gesneden
Scheut olijfolie
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de geweekte paddenstoelen in kleine stukjes. Bewaar het weekvocht.
  2. Bak de knoflook zachtjes in een flinke scheut olijfolie. Voeg de kastanjechampignons, de chilipeper en de geweekte paddenstoelen toe en bak tot de kastanjechampignons gaar zijn. Regelmatig roeren. Roer, van het vuur af, de lente-ui erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  3. Kook ondertussen de tagliatelle beetgaar in ruim water waaraan het weekvocht van de gedroogde paddenstoelen is toegevoegd. Giet af en vermeng met het paddenstoelenmengsel. Serveer met parmezaan en rucola.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst