Steamed buns met hoisinsaus
Steamed buns met hoisinsaus

Bijgerecht

Steamed buns met hoisinsaus

  • Bijgerecht
  • 8 personen
  • 212 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BUNS:
250 g zelfrijzend bakmeel
200 ml kefir van rauwe melk
1 tl bakpoeder
1 tl zout
HOISINSAUS:
10 ml ketjap manis
5 el rijstazijn
5 el sesamolie
1 el sriracha saus
1 el zwart sesamzaad
VULLING:
1 courgette, in dunne reepjes
1 wortel, in dunne reepjes
4 el wokolie

BEreidings wijze

  1. Kneed een mooi deeg van alle bun-ingrediënten en verdeel in 10 bolletjes.
  2. Bak de reepjes courgette en wortel beetgaar in de wok olie. Zet opzij.
  3. Meng alle ingrediënten voor de hoisinsaus in een kom en bestrijk de deegbolletjes ermee. Schelde rest van de saus in een schaaltje om later als dipsaus te gebruiken.
  4. Hang met een stoommandje boven een pan kokend water en leg de bolletjes erin. sluit af met het deksel en stoom de bus in ca. 10 minuten gaar.
  5. Snijd de bus open en vul ze met de gewoonte courgette en wortel. Serveer met de hoisin-dipsaus.

Boodschappen lijst

Tips

Met dit recept maak je ca. 10 buns. Wijntip! Blanc Noir - deze wordt gemaakt van Cabarnet Sauvignon, waardoor het klein bosruiter in de geur en smaak kan hebben, wat mooi combineert met hoisinsaus.