Hoofdgerecht
Steak tamari met garnalen
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 183 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g seitan-tarwe steak
- • 150 g garnalen
- • 150 g vastkokende aardappelen, geschild en in kleine blokjes
- • 2 rode pepers, zaadlijsten verwijderd en gesnipperd
- • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 gele paprika, in kleine blokjes
- • 25 g creamed coconut
- • 2 el kokosbloesemsuiker
- • 1 tl gemalen gember
- • Zout en peper
- • Koriander & peterselie, ter garnering
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Vijzel de ui, knoflook en pepers fijn en fruit dit mengsel in drie eetlepels olie. Voeg de gember, kokosbloesem suiker, zout, santen en 100 ml water toe en breng zachtjes aan de kook. Doe de aardappelblokjes erbij en laat in ca. 5 minuten gaar worden.
- Verwarm intussen een ruime hoeveelheid plantaardige olie in een pan en bak hierin de steaks krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Roer de paprika en de garnalen door de saus en warm kort door. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met koriander of peterselie.
- Verdeel de saus over twee (warme) borden en leg de steaks erbij.
Boodschappen lijst
- Paprika mix
4,99 3 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Creamed coconut (santen)
2,89 200 Gram
removeadd product to cart - Platte peterselie
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kokosbloesemsuiker
4,19 275 Gram
removeadd product to cart - Garnalen (gamba's)
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Koriander
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gemalen gember
3,09 30 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!