Ramen met paddenstoelen en kombu
Ramen met paddenstoelen en kombu

Hoofdgerecht

Ramen met paddenstoelen en kombu

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 684 kcal / portie

Ingrediënten lijst

280 g ramen noedels boekweit & shiitake
150-200 g verse shiitakes
100 ml zonnebloemolie + 1 el
80 g spinazie, gewassen en gedroogd
25 g gedroogde shiitake
15 g kombu
4 sjalotten, in dunne ringen
2 bosui, in dunne reepjes
4 el furikake
3 el shiro miso
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm voor de dashi (Japanse bouillon) 1½ l water met de kombu en de gedroogde shiitakes zonder te koken. Laat ca. 50 minuten trekken en schenk door een zeef. Houd de dashi op laag vuur warm en breng op smaak met de shiro miso, beetje zout en versgemalen peper.
  2. Bak, terwijl de dashi trekt, op laag vuur de sjalotten in 100 ml olie tot ze goudbruin gekaramelliseerd zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Fruit de verse shiitakes in een koekenpan op matig vuur in de 1 eetlepel olie. Breng op smaak met zout.
  4. Breng een grote pan water aan de kook voor de noedels. Kook hierin de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Schep de dashi in 4 kommen en verdeel de noedels erover. Garneer met de shiitakes, bosui, spinazie, gebakken sjalotten en furikake.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021