Linzensalade met puntpaprika en pitabrood
Linzensalade met puntpaprika en pitabrood

Salade

Linzensalade met puntpaprika en pitabrood

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

360 g linzen, afgespoeld en uitgelekt
4 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
4 cherrytomaten, gehalveerd
2 volkoren pitabroodjes
2 bosui, in ringetjes
1 puntpaprika, in repen
1 avocado, geschild en in blokjes
1 rode ui, in dunne halve ringen
Handje rucola
DRESSING:
3 el olie
3 el azijn
1 el honing
1 el mosterd
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Schep linzen, tomaatjes (gedroogd en vers), paprika, avocado, rode ui en rucola door elkaar.
  2. Klop een dressing van alle ingrediënten en meng door het linzenmengsel.
  3. Strooi de bosui erover en serveer met pitabroodjes.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter 2021