Koolrabisalade met bleekselderij
Koolrabisalade met bleekselderij

Salade

Koolrabisalade met bleekselderij

  • Salade
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

1 koolrabi, geschild en in reepjes gesneden & geblancheerd
1 avocado
1 bosui
1 sjalotje, gesnipperd
½ winterpeen, geschild
Enkele stengels bleekselderij
75 g cashewnoten
2 el mayonaise
1-2 tl scherpe mosterd, naar smaak
1 tl Manukahoning
1 tl citroensap
Zout & versgemalen peper

BEreidings wijze

  1. Snijd de groenten in reepjes van allemaal dezelfde dikte en doe in een kom.
  2. Snijd de avocado in reepjes of blokjes en besprenkel direct met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.
  3. Roer het sjalotje, de mayonaise, citroensap, mosterd en honing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en evt. nog wat extra smaakmakers.
  4. Schep de dressing en avocado door de salade en laat even intrekken.
  5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin.
  6. Maal wat peper over de salade en strooi vlak voor het serveren de cashewnoten erover.

Boodschappen lijst

  • product
    Wortelen

    2,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Koolrabi

    2,29 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Sjalotten

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,98 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Bleekselderij

    2,79 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Dijon Mosterd

    2,49 180 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Mayonaise

    4,19 300 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Manukahoning

    30,59 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    2,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Cashewnoten

    2,59 120 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Oersterk