Kippensoep met Chinese kool en taugé
Kippensoep met Chinese kool en taugé

Soep

Kippensoep met Chinese kool en taugé

  • Soep
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

SOEP:
500 ml kippenbouillon, vers of van een half blokje
200 g kipfilet
1 teentje knoflook, geplet
1 rode peper, zonder zaadjes en in ringetjes
1 stukje gember, geschild en in stukjes
TOPPING:
2 bosuitjes, in ringetjes
1 ei, hardgekookt en gehalveerd
½ Chinese kool, in reepjes
50 g zilvervliesrijst, gekookt
15 g taugé
Peper

BEreidings wijze

  1. Leg de kip in een pan, voeg knoflook, gember en rode peper toe en giet de bouillon erover. Breng aan de kook en laat 30 minuten op laag vuur koken.
  2. Neem de kip uit de pan en zeef de bouillon. Snijd de kip in stukjes en doe terug in de bouillon.
  3. Verdeel de soep over 2 kommen en top met rijst, Chinese kool, taugé en ei. Bestrooi met de bosuitjes en maal er wat peper over.

Boodschappen lijst

Tips

Liever geen kip? Maak dan de bouillon zonder kip en voeg daarna 200 gram zwarte bonen toe.