Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.
Tips
Bron: Lekker Weten Winter
Reviews
Er zijn nog geen beoordeling. Wees de eerste om te beoordelen ( Inloggen )
Deel jouw creatie!
We kijken uit naar jouw creatie! Deel jouw gerecht via Instagram met hashtag #ekoplaza of tag ons op facebook.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept
Laat het ons weten!
Bak de uien en knoflook aan in een mix van kokosolie en boter. Leg de kippenbouten erbij en giet de rode wijn er direct over. Breng aan de kook, voeg de bouillontablet toe, de tijm, Provençaalse kruiden, gember en kurkuma naar smaak en zet het vuur laag. Laat zo de kip gaar stoven in 1 à 1½ uur.
Neem de gare kippenbouten uit de pan, laat een beetje afkoelen en haal het vlees van de botten. Doe het vlees terug in de pan.
Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe en gaar een paar minuten in het stoofvocht. Breng naar wens op smaak met zout en peper en bind het vocht eventueel met wat arrowroot.
Bestrooi het gerecht met lente-ui en serveer met zilvervliesrijst, gekookte boekweit (hele korrel) of aardappelen.