Groententaartjes
Groententaartjes

Lunch

Groententaartjes

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

TAARTJES:
200 g amandelmeel
100 ml sojaroom
100 g brie
4 eieren
1 courgette, in blokjes
1 rode paprika, in blokjes
2 el kokosmeel
1 el olijfolie
Handje verse kruiden, fijngesneden
SALADE:
200 g stevige tofu, in dunne reepjes
75 g amandelen
1 komkommer, helft in lengte in plakken en helft in dunne reepjes
1 wortel, in dunne reepjes
3 el zonnebloemolie
Klein handje koriander
DRESSING:
3 el sojasaus
1 el limoensap
1 el sesamzaadjes
Klein handje koriander

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 150ºC.
  2. Meng soajaroom, amandelmeel, eieren, kokosmeel en olijfolie goed door elkaar.
  3. Schep er de paprika, courgette, kruiden en brie door.
  4. Vet 6 eenpersoonstaartjes of een springvorm in met een beetje olijfolie en verdeel het mengsel erover.
  5. Bak de taartjes in ± 30 minuten bruin en gaar.
  6. Verwarm voor de salade ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofu krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing door elkaar.
  8. Verdeel de plakken komkommer op de borden. Verdeel er de reepjes komkommer, wortel en tofu over en giet de dressing erbij.

Boodschappen lijst