Curry met kip
Curry met kip

Hoofdgerecht

Curry met kip

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 549 kcal / portie

Ingrediënten lijst

450 à 600 g kipdijlapjes, in blokjes
400 g tomatenblokjes (blik)
300 g spinazie, grof gehakt
4 tenen knoflook, grof gehakt
2 naan brood, afgebakken
1 ui, gesnipperd
4 el Griekse yoghurt
1 el gemalen gember
1 tl garam masala
½ tl gemalen kurkuma
Scheut zonnebloemolie
Handvol koriander, gehakt
Zout & peper
Optioneel: rode peper, limoen en bosui

BEreidings wijze

  1. Laat de spinazie met 120 ml water in een grote pan met antiaanbaklaag afgedekt slinken en zacht worden (3-5 minuten). Hak daarna de spinazie (zonder vocht) fijn.
  2. Verhit een scheut olie in een pan en fruit hierin de ui zacht. Voeg de knoflook toe en fruit even mee. Roer goed door en doe de kip erbij. Bak de kip rondom bruin (niet gaar).
  3. Schep er, als de kip is dichtgeschroeid, de geelwortel, garam masala en gemalen gember door. Doe de tomaten erbij en breng de curry aan de kook. Zet het vuur laag en laat het sudderen tot de kip gaar is.
  4. Voeg de spinazie toe en warm kort mee. Meng er al roerend lepel voor lepel de yoghurt door en voeg naar smaak zout, peper en eventueel wat water toe. Bestrooi met koriander en naar wens bosui, peper en partjes limoen. Geef er naanbrood bij.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2021.