Chinese hotpot met paksoi en rode peper
Chinese hotpot met paksoi en rode peper

Hoofdgerecht

Chinese hotpot met paksoi en rode peper

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 480 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 ml kippenbouillon
500 ml water
½ tl gedroogd citroengras (of 1 verse stengel, gekneusd)
2 el gehakte gember
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 rode peper, zaadjes bewaren en vruchtvlees in dunne reepjes
3 el sushi-azijn (gezoet)
250 g speklap, in dunne reepjes
Scheutje wokolie
200 g oesterzwam, in reepjes
3 el sojasaus (ongezoet)
1 struik paksoi, in reepjes gesneden (ca. 300 g, houd wat groene reepjes achter voor de garnering
100 g eiernoedels
± el sesamolie
Optioneel:
1 tl zwart sesamzaad of nigellazaad, voor erover

BEreidings wijze

  1. Zet de kippenbouillon op het vuur en voeg en water, citroengras, gember, knoflook, peperzaadjes en sushi-azijn toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten trekken. Zeef daarna alle ingrediënten uit het vocht en breng de bouillon opnieuw aan de kook.
  2. Bak intussen het spek uit in een scheut wokolie. Voeg de chilipepers oesterzwam toe en bak ca. 3 minuten mee. Blus af met sojasaus en vier eetlepels van de bouillon. Voeg de paksoi toe en stoof gaar.
  3. Kook de noedels in de grote pan bouillon en giet alles in die pan met paksoi en spek.
  4. Serveer de hotspot in kommen en druppel er vlak voor het serveren wat sesamolie over. Garneer met sesamzaad en achtergehouden paksoi.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente