Buddhabowl met edamameburgertjes
Buddhabowl met edamameburgertjes

Hoofdgerecht

Buddhabowl met edamameburgertjes

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 331 kcal / portie

Ingrediënten lijst

400 g bloemkoolrijst
400 g edamame (diepvries)
250 g cherrytomaatjes, in vieren
150 g oesterzwammen, in reepjes
90 g gemengde kiemen
1 grote winterpeen, in dunne repen
1 citroen, rasp en sap
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 el zwart sesamzaad
1 el miso
Handvol koriander, gesneden
Scheutje olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de edamame beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel koud na. Hak fijn in een keukenmachine of blender, samen met de helft van de koriander, de helft van het sesamzaad, een kwart van het citroensap- en rasp, een kwart van de miso en een scheutje olie. Breng op smaak met peper en zout. Vorm kleine burgertjes van het mengsel en bak deze daarna in de olie rustig krokant en gaar.
  2. Maak intussen een dressing van de overgebleven miso, sesamzaad, citroenrasp en -sap, koriander en een scheutje olie.
  3. Bak in een andere pan de bloemkoolrijst met de knoflook op hoog vuur 2 à 3 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak nog ca. 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout. Schep in 4 kommen.
  4. Verdeel de tomaatjes, peen en kiemgroenten over de kommen, leg de burgertjes erbij en besprenkel met de dressing.

Boodschappen lijst

Tips

Maak je handen nat als je de burgers rolt, dan blijft het mengsel minder plakken en rolt het beter. Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2021.