Avocadocrème met gerookte zalm en bimi
Avocadocrème met gerookte zalm en bimi

Voorgerecht

Avocadocrème met gerookte zalm en bimi

  • Voorgerecht
  • 4 personen
  • 499 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g geitenyoghurt, een dag uitgelekt op een doek over een kom (=hangop)
200 g gerookte zalm
200 g bimi
100 ml olijfolie
2 avocado's
1 bosje radijs, in flinterdunne plakjes (liefst met mandoline)
½ teen knoflook, geperst
½ limoen, het sap
5 el sushiazijn
2 el crème fraîche
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Halveer de avocado's en verwijder schil en pit met behulp van een lepel. Pureer het vruchtvlees in de keukenmachine met de crème fraîche, limoensap, knoflook en olijfolie tot je een gladde crème hebt. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Leg de radijsplakjes in een kommetje, overgiet met de sushiazijn en zet in de koelkast.
  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en blancheer hierin de bimi in 4 minuten beetgaar. Spoel koud af.
  4. Verdeel de avocadocrème over 4 borden en leg hierop de zalm, bimi, radijs en dotjes geitenhangop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.