Mini bao buns met pulled jackfruit
Mini bao buns met pulled jackfruit

Voorgerecht

Mini bao buns met pulled jackfruit

  • Voorgerecht
  • 6 personen
  • 344 kcal / portie

Ingrediënten lijst

BAO BUNS:
250 g zelfrijzend bakmeel + extra
200 ml melk of plantaardige drink
1 el sesamolie
1 tl bakpoeder
1 tl zout
PULLED JACKFRUITVULLING:
400 g jonge jackfruit (blik), uitgelekt
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
2 el plantaardige olie
2 el hoisinsaus
1 el rijstazijn
1 el sojasaus
½ el sesamolie
1 tl Chinese 5 kruidenmelange
1 tl gemalen gember
Rauwkost naar keuze (als garnituur: bijv. wortel, bosui, paprika en/of chilipeper)
Ook nodig: stoommand voor op een kookpan

BEreidings wijze

  1. Meng voor de buns het zelfrijzend bakmeel, zout, bakpoeder en melk/drink. Roer met een lepel tot een samenhangend geheel. Neem het deeg uit de kom en kneed het met bloem bestoven handen ca. 5 minuten goed door. Verdeel in 12 balletjes. Rol de balletjes uit op een met bakmeel bestoven werkblad tot ovalen van 12 x 6 cm. Bestrijk dun met sesamolie en vouw dubbel. Leg iedere bun op een eigen stukje bakpapier.
  2. Breng een laag water van ca. 4 cm aan de kook in een diepe pan en plaats de stoommand erbovenop. Leg 6 buns in het mandje en stoom, afgedekt met een deksel of aluminiumfolie, in ca. 10 minuten gaar. Herhaal met de rest.
  3. Verhit intussen voor de vulling de olie in een koekenpan met een goede antiaanbaklaag en bak hierin de ui glazig. Voeg de jackfruit en alle andere ingrediënten - behalve de rauwkost - toe en meng alles goed. Bak 15 minuten terwijl je af en toe roert.
  4. Serveer de bao buns gevuld met de pulled jackfruit en rauwkost.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2023.