Lunch
Gemarineerde pompoensalade
- • Lunch
- • 4 personen
- • 199 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g butternut pompoen (de rest van de pompoen gebruik je voor diner), in dunne plakjes van ca. 1½ mm
- • 100 ml sushiazijn
- • 60 g amandelen, geroosterd
- • 1 komkommer, in lange linten geschaafd
- • 1 krop paksoi, in kleine stukjes
- • ½ rode chilipeper, in reepjes
- • 1½ eetl suiker
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng de pompoenplakjes met de sushiazijn en suiker in een ruime kom. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren.
- Voeg de paksoi, chilipeper en komkommer toe. Meng goed door en laat nog 30 minuten marineren. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de geroosterde amandelen.
Boodschappen lijst
- Butternut pompoen
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rijstazijn (sushi-azijn)
4,99 250 ml
removeadd product to cart - Kristalsuiker
3,09 750 Gram
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Rode pepers
1,49 45 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,59 1 stuks
removeadd product to cart - Amandelen
4,59 175 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!






