Gemarineerde pompoensalade
Gemarineerde pompoensalade

Lunch

Gemarineerde pompoensalade

  • Lunch
  • 4 personen
  • 199 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g butternut pompoen (de rest van de pompoen gebruik je voor diner), in dunne plakjes van ca. 1½ mm
100 ml sushiazijn
60 g amandelen, geroosterd
1 komkommer, in lange linten geschaafd
1 krop paksoi, in kleine stukjes
½ rode chilipeper, in reepjes
1½ eetl suiker
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Meng de pompoenplakjes met de sushiazijn en suiker in een ruime kom. Laat afgedekt ca. 1 uur marineren.
  2. Voeg de paksoi, chilipeper en komkommer toe. Meng goed door en laat nog 30 minuten marineren. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de salade over 4 borden en garneer met de geroosterde amandelen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2025!