Hoofdgerecht
Gebakken ijsbergsla met zalm
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 318 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 4 stukken wilde zalm (ca. 125 g per stuk)
- • 3 teentjes knoflook, gehakt
- • 2 bosuitjes, in stukjes
- • 1 krop ijsbergsla, bladeren losgemaakt en elk in vier stukken gescheurd
- • 2 el oestersaus
- • Klein handje zwart sesamzaad, geroosterd
- • Scheutje olie om in te bakken
- • Gemalen witte peper
- • Zout & zwarte peper
BEreidings wijze
- Verhit voor de zalm een scheutje olie in een bakpan. Bestrooi de zalmfilets met zout & zwarte peper en bak ze 3 minuten per kant.
- Verhit ondertussen twee eetl. olie in een wok op hoog vuur en bak hierin de knoflook 1 minuut. Doe de ijsbergsla erbij en roerbak kort op hoog vuur. Meng er de oestersaus en 100 ml water door en bestrooi rijkelijk met witte peper. Laat sudderen tot de sla begint te slinken maar nog wel haar bite heeft.
- Serveer de zalm op de geroerbakte sla. Bestrooi met bosui en sesamzaad.
Boodschappen lijst
- Zwart sesamzaad
3,09 175 Gram
removeadd product to cart - Wilde Sockeye zalm
13,50 185 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Vegan oestersaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart - Bosui
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - IJsbergsla
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte peper gemalen
6,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!